У Вінниці почастішали випадки засмічення контейнерних майданчиків будівельним сміттям, вивезення якого не входить в тариф. Мешканці, які проводять ремонтні роботи у своїх оселях, для вивозу будівельних відходів мають замовляти цю послугу окремо. Враховуючи незадовільний санітарний стан контейнерних майданчиків деяких багатоповерхівок та скарги від населення, – Муніципальна варта спільно з комунальними службами розпочала регулярні рейди по виявленню порушників. І закликає жителів, коли вони стають свідками таких порушень, надсилати фото та відеоматеріали на вайбер за номером 067-4-102-101. Сума штрафів для громадян за такі порушення становить 1360 грн.

«Останній кричущий випадок був минулого тижня, коли біля підземного контейнерного майданчика поблизу школи №33 все було буквально завалено будівельним сміттям. Частину якого до всього викинули в підземні баки – ті, хто це зробив, очевидно і не думали, що вони можуть перевантаженням зламати підйомники, – розповідає начальник «Муніципальної варти» Віталій Чигур. –  Тому спільно з комунальними службами та Асоціацією органів самоорганізації населення міста ми розпочали рейди, які будуть проводитись на регулярній основі, щоб навести порядок в цьому питанні». 

Порушників будуть притягати до адміністративної відповідальності – для громадян сума штрафу становить 1360 грн, для юридичних осіб – 1700 грн. Ця інформація буде доведена управлінськими компаніями до уповноважених осіб по будинках, а також до голів ОСББ.

«Хочу попередити, що біля частини контейнерних майданчиків у нас є камери відеонагляду  – і ми будемо моніторити їх через Ситуаційний центр. Щоденними рейдами плануємо охопити інші контейнерні майданчики. Також звертаюсь до всіх мешканців, – якщо ви бачите, що хтось привозить мішки з будівельним сміттям та інші будівельні відходи, – будь ласка, повідомляйте нам про це з допомогою фото та відео із зазначенням адреси у вайбер за номером 067-4-102-101», – додає Віталій Чигур.

Вивезення будівельного сміття не входить в тариф поводження з твердими побутовими відходами – цю послугу люди мають замовляти самостійно на платній основі. Мешканці багатоквартирної забудови можуть замовити цю послугу через управлінські компанії, які обслуговують їх будинок. Або самостійно вивезти будівельні відходи на міський полігон ТПВ поблизу с. Стадниці. Перед цим потрібно приїхати на КУП «ЕкоВін» (Сабарівське шосе, 7) і придбати талон, який дає право в’їзду на полігон і вивезення відходів. Вартість послуги для  населення обраховується з розрахунку 11,51 грн. за 1 кубічний метр будівельного сміття, а для юридичних осіб –  14,38 грн. за 1 м3. Додаткову інформацію можна отримати за тел. (0432) 53-52-58. 

Так само і жителі ОСББ та приватного сектору мають самостійно придбати талон у КУП «ЕкоВін», щоб вивезти залишки будівельних матеріалів на міський полігон. 

«Ми через квартальні комітети проведемо додаткову роботу з інформування мешканців мікрорайонів приватної забудови – який є алгоритм, щоб позбутись будівельних відходів після завершення ремонту. І попередимо про перевірки та яка є відповідальність за порушення Правил благоустрою міста», – каже заступниця голови Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Інна Вітенко.   

А на підприємстві КУП «ЕкоВін» нагадують вінничанам, що відповідно до Закону України “Про відходи” відповідальність за роздільне збирання відходів покладено на споживачів. Тож просять мешканців міста відповідально ставитися до цього питання.  

Попередня публікаціяНа Вінниччині автомобіль зіткнувся з деревом. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці викрили чоловіка, який «продавав» неіснуючі товари