В цьому році у Вінниці, міська рада, розпочне реконструкцію парку «Хімік». Як першочерговий захід там буде зроблено освітлення. А поки що готовий проект проходить комплексну державну експертизу – висновок якої очікується найближчими днями. Після чого буде оголошено тендер і розпочнуться самі роботи. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час щотижневого онлайн-брифінгу.

Як зазначив міський голова, парк «Хімік» входить до складу великої і серйозної реконструкції мікрорайону Замостя.

«Перший крок ми уже зробили: на вулиці Замостянській вже другий рік поспіль вінничани можуть відчувати покращення комфорту. Наступний етап – це реконструкція парку «Хімік». Тут важливо, що саму Концепцію реконструкції парку «Хімік» розробляли спільно мешканці того мікрорайону, Агенція просторового розвитку, архітектори й  урбаністи», – каже Сергій Моргунов.

На громадських слуханнях у червні минулого року були затверджені зміни до детального плану території, після чого перейшли до розробки проєктно-кошторисної документації. Наразі готовий проект проходить комплексну державну експертизу. Висновки якої очікуються з дня на день. Наступний етап – формування технічного завдання на тендер. Від моменту оголошення до укладання угоди по процедурі міжнародних торгів – близько до 2-х місяців. 

«Спочатку будемо робити освітлення. У міському бюджеті закладено 1,5 млн грн на ці роботи. Також проект отримав підтримку від нашого партнера – німецької урядової організації «GIZ». Це 50 тисяч євро (що еквівалентно також приблизно 1,5 мільйонам гривень) на закупівлю ліхтарів. Тож, сумарно буде виділено 3 млн грн», – розповів міський голова.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 1660 випадків захворювання COVID-19
Наступна публікаціяУ Вінниці реконструкцію парку «Хімік» розпочнуть з оновлення зовнішнього освітлення