У Вінниці завершили ремонт дворів на Матроса Кошки. Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці. Минулої суботи започаткував рубрику про ремонт вінницьких дворів. І у коментарях – більше двох десятків звернень «зробіть ремонт у нас». Питання назріло для багатьох вінничан, особливо тих, що живуть у кварталах більш старої забудови.

Без уваги ніхто не залишиться, перспективу по всіх адресах вивчає профільний департамент. Але ми повинні реально оцінювати ситуацію: і по фінансових можливостях через пандемію, і по активності самих мешканців. Є певний алгоритм проведення капремонтів.

І перший пункт – це згуртованість мешканців і готовність до співфінансування робіт. Містяни знають, як інколи непросто знайти компроміс сусідам: хочуть вони бачити на прибудинковій території квітник, стоянку чи зону відпочинку з лавочками.

По-друге, потрібно враховувати стан підземних мереж. Спочатку слід замінити зношені труби, а потім вже стелити новий асфальт, щоб не ремонтувати двічі. Також моя порада – спілкуйтеся зі своїми депутатами: вони повинні володіти ситуацією в тому чи іншому районі, і якщо больові точки є –разом шукати варіанти вирішення.

А роботи з капремонтів дворів у місті не припиняються: вже з початку року зробили 11 дворів, 6 – завершують. На фото – оновлена прибудинкова територія багатоповерхівок за адресою Матроса Кошки, 40 та 42.

Попередня публікаціяНа Вінниччині виявлили незаконний видобуток корисних копалин
Наступна публікаціяНа Вінниччині зросли обсяги викидів забруднюючих речовин у повітрі