Вінничани заборгували за опалення та гарячу воду 122 мільйони гривень

Станом на сьогодні, 16 червня, борг населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 122 мільйони гривень. (це з нарахуваннями за травень місяць, які споживачі повинні сплатити до 20 червня). Теплопостачальне підприємство вкотре нагадує споживачам, про своєчасну сплату за комунальні послуги до 20 числа кожного місяця.

 Реструктуризація  заборгованості: сплату боргу частинами

“Якщо все-таки сталося так, що у Вас з`явився борг, радимо не накопичувати його, а знайти можливість сплатити. Один із варіантів вирішення ситуації, якщо у вас немає можливості сплатити всю суму одразу, – укладання договору з реструктуризації заборгованості”, – радять у КП “Вінницяміськтеплоенерго”.

Договір з реструктуризації заборгованості передбачає сплату боргу рівними частинами протягом визначеного періоду. Але є умова  – одразу потрібно сплатити 50% від суми всього боргу. 

Наприклад: якщо Ви боргуєте 10 тисяч гривень, то при укладанні договору з реструктуризації  5000 гривень (50%) Вам доведеться сплатити одразу, а вже іншу половину –  5000 гривень  – будете сплачувати рівними частинами протягом визначеного терміну. Якщо термін, для прикладу, рік, то протягом року щомісяця необхідно буде сплачувати по 416,6 гривень. Але крім цих 416,6 грн., Ви обов’язково маєте сплачувати поточні нарахування за спожиті послуги, які отримуєте кожного місяця.

За останніх 5 років, починаючи з 2016 року і до сьогодні КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» уклало близько 1470 договорів на реструктуризацію заборгованості на суму 7 млн. 819 тис. грн.  

Але є й недобросовісні споживачі, які укладають договори з реструктуризації і все одно не виконують вимоги договору. Таких споживачів майже 50%!  У такому випадку договір анульовується і підприємство продовжує працювати з боржниками в судовому порядку.  

Як можна укласти договір з реструктуризації боргу?

Для цього потрібно звернутися з відповідною заявою в службу  збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

До заяви обов’язково додаються:

  • копія паспорту,
  • копія ідентифікаційного коду,
  • копія правовстановлюючих документів на квартиру (свідоцтво про право власності або договір оренди),
  • довідка про склад сім`ї. 

Звертаємо увагу! Наразі візит на КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснюється по попередньому запису за номерами телефонів (0432)55-16-51 або (0432) 46-03-45. Графік роботи: пн.- чт. з 08:00 до 17:00. Обідня перерва з 12:00 до 13:00. Вихідні дні: п’ятниця, субота, неділя, повідомляють у КП “Вінницяміськтеплоенерго”.

Попередня публікаціяНа Вінниччині внаслідок пориву вітру впало дерево. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці понад 90 вулицям проводять поточний ремонт дорожнього покриття