Восени цього року у місті планують відкрити ще один дитячий садочок – ДНЗ №33 у мікрорайоні Тяжилів. Заклад розрахований на 110 місць. Зовнішні будівельні роботи вже завершені, триває упорядження внутрішніх приміщень будівлі, і вже в IV кварталі 2020 року тут планують приймати вінницьку малечу. Тому з 1 червня батьки вже можуть реєструвати своїх дітей до «Дивосвіту», повідомляє Вінницька міська рада.

Під час сесії міської ради, яка відбулась 22 травня 2020 року, депутати затвердили рішення про створення закладу дошкільної освіти №33. Збудовано триповерхове приміщення садочку коштом інвестора, який звів поруч житловий комплекс.

Реєстрація до дитячого садка триває онлайн на офіційному сайті Вінницької міської ради https://www.vmr.gov.ua/TransparentCi…/…/Content/Default.aspx . Батьки, які мають наміри влаштувати своїх дітей до нового дитячого садка, мають перейти у розділ «Вибір садочку і реєстрація», ввести свої дані й відомості про дитину, в тому числі серію і номер свідоцтва та чекати зміну статусу дитини в електронному реєстрі.

«Загалом у Тяжилові є три дошкільні заклади. Але для всієї малечі місць не вистачає. Як альтернатива, раніше пропонували батькам віддавати дітей у дитячі садочки, розташовані в інших мікрорайонах міста, але ми розуміємо, що це незручно. Тому цей садочок на шість груп та 110 дітей дуже потрібний», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Також Оксана Яценко розповіла, що у приміщенні враховані вимоги інклюзивної освіти, а саме – безпороговість та максимальна комфортність приміщення, пандус при вході до закладу. Групу для дітей з особливими освітніми потребами облаштують на першому поверсі. На території дитячого садочку передбачені ігрові та спортивний майданчики, натуралістична зон. Також планується висадити рослини, які малеча вивчає за освітньою програмою.

Попередня публікаціяСталі відомі переможці чемпіонату міста з гри «Що? Де? Коли?» серед школярів
Наступна публікаціяУ Вінниці на ринку зловили на гарячому кишенькового крадія