За рік борг населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»  зріс на 6 мільйонів гривень. Загалом вінничани заборгували КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» 111 мільйонів гривень, не враховуючи нарахувань за травень, які споживачі отримають вже наступного тижня. 

Рівно рік тому  заборгованість населення за спожиті послуги перед підприємством була  105  мільйонів гривень. За рік борг збільшився на 6 мільйонів.  Але величезні борги з’явилися не за останній рік і не за період карантину. Вони накопичувалися протягом тривалого часу. У більшості випадків  через  несвідоме ставлення до обов’язку   – розраховуватися за спожите. 

На рахунках  2044 споживачів  є борг за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання від 5 до 10 тисяч гривень,  2528 споживачів боргують  від 10 до 50 тисяч гривень, на 174 особових рахунках є борг від 50 до 100 тисяч гривень, а на 41 – є заборгованість більше 100 тисяч гривень!  Минулого року кількість боржників, на рахунках яких накопичилося понад 100 тис. грн. сягала лише 28. 

Загалом є близько 20 тисяч особових рахунків, на яких накопичилися несплачені нарахування: це суми від кількох сотень до 283 тисяч гривень. Саме 283 182 гривень – це найбільша сума боргу, яка накопичилася на одному особовому рахунку.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» постійно проводить роботу з боржниками. Якщо споживач не сплачує борг добровільно, за справу береться юридично-договірна служба підприємства і далі підприємство працює в судовому порядку. 

Загалом боржник може потрапити під низку санкцій відповідно до чинного законодавства: штрафи, судовий і виконавчий збори, неможливість отримати субсидію, заборона виїзду за кордон та арешт майна, внесення до єдиного реєстру боржників.

Такі дії – вимушені, адже від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить рівень розрахунку підприємства за використані ресурси для надання послуг, повідомляють в КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго».

Попередня публікаціяОбдаровані вінницькі діти отримають стипендію від міськради
Наступна публікаціяВінницький гурт ТІК відзначає своє 15-річчя. Фото