З понеділка відбудеться чергове послаблення карантину. У місті розпочнуть працювати заклади фізичної культури та спорту, фітнес-центри, спортивні зали. Відновлять роботу інклюзивно-ресурсні центри, де надають послуги дітям з особливими потребами. Відповідне рішення було прийнято 29 травня на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Послаблення карантинних заходів з 1 червня стосуватиметься кількох сфер. 

Карантинні послаблення у сфері фізичної культури та спорту


З 1 червня дозволять роботу закладів  фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, підприємств, установ фізкультурно-спортивної спрямованості. Але є певні умови – цим закладам заборонено проводити групові заняття з кількістю учасників більше 10 осіб. Також з 1 червня розпочнеться поступове відновлення навчально-тренувального процесу  у міських дитячо-юнацьких спортивних школах. Робота у цих закладах повинна проводитись з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. 

Карантинні послаблення у сфері освіти

Також є рішення й щодо освіти.  Дозволено з 1 червня відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти. Включаючи заклади загальної середньої та позашкільної освіти всіх форм власності. Проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. 

Дозволено проведення атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів; отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту. Також з 1 червня дозволено участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

Щоб забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів дошкільної та загальної середньої освіти з 1 червня дозволено відновити  роботу комунальних установ «Інклюзивно-ресурсний центр №1 Вінницької міської ради» та «Інклюзивно-ресурсний центр №2  Вінницької міської ради». Важливо, що здійснювати роботу зазначених підприємств, установ і організацій потрібно з дотриманням протиепідемічних заходів.

Особливості у роботі дитячих садочків


Також у протоколі комісії йдеться, що департаменту освіти міської ради, керівникам закладів дошкільної освіти усіх форм власності відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти усіх форм власності дозволяється здійснювати з урахуванням наступних рекомендацій:
– обмежити кількість учасників освітнього процесу, надавши перевагу тим дітям, батьки яких працюють на підприємствах, установах та організаціях, які належать до об’єктів критичної інфраструктури; 

– прийом дітей до закладу здійснювати за умови надання (в тому числі в електронному вигляді) довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими; 
– не допускати до відвідування закладів дошкільної освіти дітей, які не отримали щеплення, згідно з календарем профілактичних щеплень, та дітей, які мають хронічні захворювання.

Вінничанам радять утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня 

У Постанові Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року № 392 зазначено, що  проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб заборонено. Тому у протоколі комісії рекомендується настоятелям храмів християнських конфесій та населенню Вінницької міської ОТГ утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня 2020 року.

Особливості роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці

Задля уникнення скупчення людей під час роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці, прийнято рішення дозволити роботу в режимі прийому відвідувачів  підприємств, установ і організацій, які здійснюють оформлення віз для виїзду за кордон. Дозвіл надається за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Попередня публікаціяВінничан запрошують фотографувати улюблені місця відпочинку дітей
Наступна публікаціяСудитимуть вінничанина що через ревнощі до смерті побив дружину