Не так давно на політичній арені області з’явився громадський рух «Ми Вінничани», з публічної діяльності цього об’єднання стало зрозуміло, що незабаром на його основі буде сформована перша вінницька партія з прицілом на участь в місцевих виборах.

«Вінничани» замахнулись не мало, не багато – на більшість у всіх місцевих радах Вінниччини.

І попри те, що «вінничани» заявляють, що їх майбутню партію не фінансують і не підтримують олігархи, політики та чиновники та навіть приміщення під штаб шукають в соцмережах серед прихильників, в кулуарах влади ходять чутки, що даний проект – допоміжна колона влади і технічний проект Банкової. Динаміка падіння довіри до влади і катастрофічне падіння рейтингів “Слуги народу” примушують Банкову шукати політичних союзників на місцевому рівні. Адже навіть якщо “слуги” наберуть, скажімо, 20% до обласної ради, то без союзних проектів більшості в раді їм не бачити, як не бачити і своїх керівників на чолі місцевих рад.

А якщо з таким результатом партія Зеленського залишиться в регіональній опозиції – це буде нищівний удар по самому президенту, який може призвести до позачергових парламентських і навіть президентських виборів.

Так це чи ні, стане зрозуміло вже під час самих виборів та агітації. Чи буде нова партія критикувати «Слугу народу» та президента. А поки що версія про причетність до нової місцевої партії Офісу Президента знайшла опосередковане підтвердження в політичних телеграм-каналах з пропрезидентської мережі.

Наш источник в ОП рассказал, что внутри Офиса Президента идёт борьба за внутриполитический кейс, а конкретно за стратегию избирательной кампании Слуги Народа и местных выборов в целом. Зеленский поставил задачу сформировать местную власть по всей стране после выборов, а значит необходимо предложить концепцию партий-спойлеров и «независимых» мэров, которые совместно со Слугой Народа сформируют большинство в городских/областных советах. Сейчас развернулась настоящая аппаратная борьба между Андреем Ермаком и Сергеем Трофимовым кто будет курировать этот трек, после того как кейс Корниенко был раскритикован Президентом. После провала региональной политик и полной аморфности Глав ОДА Андрей Ермак настаивает на необходимости перезагрузки взаимоотношений центр-регионы. Сергей Трофимов считает, что это его кейс и он должен формировать региональную стратегию, а Глава Офиса Президента заниматься своими вопросами. Такими разногласиями пользуются региональные элиты, которые отправляют своих гонцов на Банковую и пытаются порешать свои вопросы, как остаться у власти после осенних выборов, – пише телеграм-канал Резидент.

Попередня публікаціяНа Вінниччині за надання хабара поліція затримала ймовірного організатора “чорних лісорубів”
Наступна публікаціяНа Вінниччині утворили звалище з відпрацьованих медичних відходів. Фото