КП «Вінницяміськтеплоенерго» робить перевірку лічильників теплової енергії, куди звертатись та скільки коштує послуга

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» здійснює повірку приладів обліку. Крім індивідуальних приладів обліку гарячого водопостачання, підприємство повіряє загальнобудинкові прилади обліку теплової енергії, прилади обліку холодного водопостачання, а також прилади обліку теплової енергії діаметром до 100 мм в будинках з ОСББ та установах. 

Повірку на підприємстві виконує витратомірна лабораторія, що знаходиться за адресою вул. І.Миколайчука, 38А (зупинка громадського транспорту «вул. Шевченка»), тел. (0432) 53-50-02, (067) 433-81-93.  Звертаємо увагу, що лабораторія не здійснює повірку на місці експлуатації приладу обліку, повірка проводиться лише в лабораторії. 

Починаючи з 2018 року повірка приладів обліку здійснюється за рахунок власників цих приладів, тобто за рахунок коштів споживачів (відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»). Вартість повірки одного індивідуального приладу обліку гарячого (і холодного)  водопостачання – 95,03 грн.  Про вартість повірки інших приладів обліку можна дізнатися за посиланням  http://vmte.vn.ua/additional_services.html

Найбільше звернень надходить від споживачів щодо повірки індивідуальних приладів обліку гарячого водопостачання. Тож роз’яснюємо порядок здійснення повірки таких приладів обліку в КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»: 

1.Спочатку необхідно викликати контролера КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» для розпломбування індивідуального приладу обліку гарячого водопостачання. Це можна зробити кількома способами:

 –    в телефонному режимі за номером (0432) 50-72-89,

 – на офіційному сайті підприємства, залишивши заявку за посиланням http://vmte.vn.ua/workMeter.html,

 – у чат-боті в Telegram – щоб зайти в чат-бот, наберіть у пошуку в Telegram «ВМТЕ» або перейдіть за посиланням https://telegram.me/VMTE_bot (заявки приймаються цілодобово, а опрацьовуються протягом 2 робочих днів (робочі дні в міжопалювальний період пн-чт з 8:00 до 17:00).

Вартість розпломбування  індивідуального приладу обліку гарячого водопостачання – 21,55 грн. У випадку повірки приладу обліку холодного водопостачання, розпломбування проводить КП “Вінницяоблводоканал”. 

2. Після розпломбування мешканець повинен самостійно демонтувати прилад обліку та принести його до витратомірної лабораторії підприємства, пред’явивши при цьому акт розпломбування.

3. Коли споживач звертається до лабораторії, йому видають квитанцію, за якою потрібно здійснити оплату (реквізити зазначені в квитанції, сплачувати можна в будь-якій фінансовій установі). Повірений прилад обліку видається при наявності квитанції про сплату послуги.

4. Після повірки прилад обліку потрібно встановити, після чого знову викликати контролера для опломбування приладу обліку та фіксації показників на момент опломбування. Вартість опломбування  індивідуального приладу обліку гарячого водопостачання –  26,6 грн (з ПДВ). 

Нарахування за послугу з централізованого гарячого водопостачання від моменту розпломбування приладу обліку до опломбування відбуваються (згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №630) відповідно до показників загальнобудинкового приладу обліку гарячого водопостачання, якщо такий є в будинку, або по нормативу згідно з кількістю прописаних осіб. 

Попередня публікаціяШвейцарія буде допомагати Вінниці у розвитку електронних послуг та електронної демократії
Наступна публікаціяНа Вінниччині коронавірусом захворіла 751 людина, а у Вінниці 417