У Вінниці проводять реставрацію літературно-меморіальному музею Коцюбинського. Відео

У Вінниці проводять реставрацію літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського. Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбуці.

Найбільший культурний проект цього року – реставрація літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського. Музей відкрили у 1927 році, і за останні півстоліття серйозні відновлювальні роботи не проводились. Головне завдання – зберегти історичний вигляд садиби письменника, де він народився і жив з перервами 33 роки. До речі, у колекції музеї – 97 меморіальних предметів, пов’язаних із життям та побутом родини видатного вінничанина.

Перший етап реставраційних робіт включає ремонт хати, комори і сторожки – основних об’єктів музейного комплексу. Завершити ремонт будівель передбачено до кінця року. Реалізація наступних планів, які стосувались благоустрою музейної території і оновлення експозиції, залежатиме від економічної ситуації. Адже у цей проект інвестуються виключно гроші нашої територіальної громади.

Знаю, як колектив вболіває за долю музею. І сьогодні, у Міжнародний день музеїв, хочу подякувати хранителям історії за те, що роблять її для нас ближчою і зрозумілішою.

Реставрація музею Михайла Коцюбинського у Вінниці

Найбільший культурний проект цього року – реставрація літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського. Музей відкрили у 1927 році, і за останні півстоліття серйозні відновлювальні роботи не проводились. Головне завдання – зберегти історичний вигляд садиби письменника, де він народився і жив з перервами 33 роки. До речі, у колекції музеї – 97 меморіальних предметів, пов’язаних із життям та побутом родини видатного вінничанина. Перший етап реставраційних робіт включає ремонт хати, комори і сторожки – основних об’єктів музейного комплексу. Завершити ремонт будівель передбачено до кінця року. Реалізація наступних планів, які стосувались благоустрою музейної території і оновлення експозиції, залежатиме від економічної ситуації. Адже у цей проект інвестуються виключно гроші нашої територіальної громади. Знаю, як колектив вболіває за долю музею. І сьогодні, у Міжнародний день музеїв, хочу подякувати хранителям історії за те, що роблять її для нас ближчою і зрозумілішою.

Опубліковано Сергієм Моргуновим Неділя, 17 травня 2020 р.
Попередня публікаціяУ місті стартує проект «Вінницький стандарт гостинності»
Наступна публікаціяГолову Вінницької ОДА Владислава Скальського можуть звільнити одразу після карантину – ЗМІ