На Вінниччині, через карантин податківці зібрали на 102 мільйони гривень менше прогнозованого

З початку року платники Вінниччини спрямували до зведеного бюджету більше 5,2 мільярдів гривень податків.

Загалом за чотири місяці звітного року платники Вінниччини перерахували до зведеного бюджету понад 5 мільярдів 256,8 мільйонів гривень податків і зборів. Цей показник більш ніж на 247,5 мільйонів гривень перевищує минулорічний.

За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олега Мартинюка, завдяки злагодженій роботі усіх підрозділів Головного управління ДПС у Вінницькій області у тісній співпраці з бізнесом регіону, вдалося досягти перевиконання проти січня-квітня 2019 року як за надходженнями до державної казни – майже 206,9 мільйонів гривень, так і за платежами до місцевих  бюджетів – понад 140,6 мільйонів гривень. 

Утім, посадовець зауважує, що незважаючи на позитивний приріст проти аналогічного періоду минулого року, у основному через карантинні обмеження, пов’язані з COVІD-19, отриманий результат надходжень до зведеного бюджету майже на 102 мільйона гривень менший від прогнозованого.  Найбільший недобір простежується з податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Відтак недовиконання прогнозованих надходжень до місцевих бюджетів є поки що очевидним, повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині виявили схрон зі зброєю
Наступна публікаціяЗавтра у Вінниці урочисто погасять марку на пам’ятному конверті до сторіччя першого зимового походу армії УНР