Куди звертатись підприємцям щоб отримати допомогу на виплату зарплат співробітникам

З 28 квітня центри зайнятості області приймають документи для здійснення виплат суб’єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, повідомляє Вінницька ОДА.

Вінницький обласний центр зайнятості інформує, що на позачерговому засіданні Уряду 27 квітня ухвалено постанову «Про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття».

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2020 р. №308, Фонду було виділено 6 млрд грн, а також затверджено порядок використання зазначених коштів.

Зокрема для реалізації норм Закону України «Про зайнятість населення» статей 47, 47-1 на допомогу по частковому безробіттю виділено 4,723 млрд грн..

Тому звертаємо увагу, що з 28 квітня центри зайнятості області приймають документи для здійснення виплат суб’єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Куди та з якими документами слід звернутись?

Для отримання допомоги роботодавець має звернутись до територіального органу Державної служби зайнятості протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності та має надати наступні документи:

– заяву у довільній формі (у якій також зазначається інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва, та до якої додаються копії підтверджуючих документів, завірених в установленому порядку, щодо середньої кількості працівників та доходу роботодавця за календарний рік, що передує року подання до територіального органу документів);

– копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення діяльності);

– відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний державний орган і мають відмітку в паспорті), у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину згідно з цією статтею;

– довідку про сплату ЄВ за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності, виданою ДПС.

З більш детальною інформацією ви можете ознайомитись на сайті державної служби зайнятості у рубриці «Роботодавцям» закладка «Допомога по частковому безробіттю на період карантину» за посиланням https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period-karantynu

Попередня публікаціяНа Вінниччині в селі Вовчинець вночі вигорів приватний будинок
Наступна публікаціяЯк на Вінниччині розводять фазанів розповіли у лісгоспі