На Вінниччині триває будівництво заводу з переробки кукурудзи. Фото

На Вінниччині триває будівництво заводу з переробки кукурудзи. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Компанія «Дакса Бунге Україна» будує завод з переробки кукурудзи на крупу та борошно. Він знаходитимесь у селищі Демківка Тростянського район. Це масштабний інвестиційний проект.

«Це стратегічна інвестиція, яка орієнтована, в першу чергу, на агропромисловий потенціал нашої області. По суті, це одне із найтехнологічніших і найсучасніших виробництв по переробці кукурудзи, яке буде існувати в Європі, плановою потужністю 100 тис тонн кукурудзи на рік. Ми вважаємо, що це буде досить суттєвий європейський гравець з точки зору виробництва», – розповів Скальський.

Завершеннякомплексу з переробки кукурудзи не випадково плануєтьсяу 2020 році до початку збирального сезону. Тобто 440 тис га цьогорічного урожаю цієї культури матимуть потенційний збут для подальшої переробки.

«Наша позиція щодо інвесторів в області залишається чіткою і незмінною: зробити все можливе аби процеси не зупинялися»,- підкреслив Владислав Скальський.

Попередня публікаціяВінниччина продовжує палати, сім займань сухої рослинності за добу
Наступна публікаціяУ Вінниці створили культурний портал