Як підприємцям у Вінниці оформити допомогу на дітей розповіли у міськраді

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» від 22.04.2020 р. підприємці, які мають дітей та людей, які втратили роботу та зареєструвалися у центрі зайнятості як безробітні, можуть отримати фінансову допомогу. У Вінниці розпочинаються консультації з цього питання. Її можна отримати по тел.: 50-83-88 (управління соціального захисту населення Правобережне); 50-86-70 (Лівобережне управління соціального захисту).

Держдопомога може бути виплачена на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ).
Допомога надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму: для дітей віком до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.
Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова розповіла, які документи потрібно для отримання допомоги та куди варто звертатися за консультацією.

«Цю державну допомогу підприємці можуть оформити у територіальних Прозорих офісах або онлайн. Проконсультуватись щодо процедури оформлення можна по тел.: 50-83-88; 50-86-70. Також для громадян, які втратили роботу або не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спрощено доступ і надано можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, яка, в свою чергу, передбачає і доплати на кожну дитину. Середньомісячній розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2 800 до 3 020 грн. Зазначу, що Постанова Уряду, ще не оприлюднена, але ми вже консультуємо вінничан з цього питання», – зазначила директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає або надсилає до органу соціального захисту населення заяву за формую (див. у прикріпленому файлі) у паперовій або електронній формі, номер свого банківського рахунку в та відповідні документи/відомості у паперовій або електронній формі.

Перелік документів

У паперовій формі заявнику потрібно надати такі документи:


– копії свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років;


– довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного соціального внеску (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);


– копію документа, що посвідчує проживання на території України ( для іноземця та особи без громадянства);


– копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ( у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки/усиновлення дитини( у разі здійснення опіки над дитиною або усиновлення).


В електронній формі заявник надати такі документи:


– фотокопії свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років, або відомості про свідоцтва про народження дітей ( серія, номер, дата видачі, прізвище, ім’я, по батькові дитини, прізвище, ім’я, по батькові батьків);


– Фотокопію довідки з Пенсійного фонду України про сплату єдиного соціального внеску (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);


– фотокопію документа, що посвідчує проживання на території України ( для іноземця та особи без громадянства);


– фотокопію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті ( у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки/усиновлення дитини( у разі здійснення опіки над дитиною або усиновлення).

На заяву та документи, що подаються в електронній формі, накладається кваліфікований електронний підпис заявника, повідомляє Департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

Попередня публікаціяВідомий вінничанин може приєднатись до партії Медведчука
Наступна публікаціяВ селі Сигнал на Вінниччині горіла господарча будівля