У Вінниці завершують будівництво двох підземних контейнерних майданчиків

У Вінниці завершують будівництво двох підземних контейнерних майданчиків. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Наразі на завершальній стадії спорудження двох таких об’єктів: на перехресті вул. Шевченка та Бойка, а також біля 33-ї школи на просп. Юності, 19.

У Вінниці перший підземний контейнерний майданчик з’явився у 2018 році по вулиці Льва Толстого. У минулому році на розі вулиць Острозького та Замостянській встановили ще одну конструкцію для роздільного збору сміття, а в 2019 році – по вулиці Мури, поблизу будинку №6.

Вже майже завершились роботи по будівництву майданчика поблизу перехрестя вулиць Шевченка та Бойка. Там шість контейнерів: три для вологих та три для сухих відходів. Біля комплексу встановлять світильники та камери відеоспостереження, які працюватимуть на сонячних батареях. На спеціальній інформаційній табличці буде роз’яснення щодо правил користування цими контейнерами.

Як розповів заступник директора департаменту комунального господарств та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, перевага підземних сміттєвих систем у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, негативного враження від накопичення відходів, а сама територія виглядає естетично.

Також завершується будівництво контейнерного майданчика біля 33-ї школи, який розташований на прибудинковій території на просп. Юності, 19. Як зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман, тут 8 контейнерів: 5 для вологих і 3 для сухих відходів.

Нагадаємо, що на кожному сміттєприймачі є спеціальні індикатори, які сигналізують про наповненість сміттєвих баків. Коли у баку є місце, індикатори світяться зеленим кольором. Коли контейнер наповниться, вони стають червоного кольору, а кришка автоматично блокується. Вінничанам не потрібно докладати силу, щоб його відкрити, адже таким чином наземний елемент можна поломити. Потрібно, щоб мешканці дотримувалися правил використання та цивілізовано ставились до таких сучасних майданчиків.

Попередня публікаціяУ Вінниці поліція шукає чоловіка що погрожував пістолетом охоронцю супермаркету
Наступна публікаціяНа Вінниччині рятувальники звільнили собаку з сітчатої пастки. Фото