У Вінниці поліція проводить роз’яснювальну роботу з протидії домашньому насильству в умовах карантину. Фото

У Вінниці поліція проводить роз’яснювальну роботу з протидії домашньому насильству в умовах карантину. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції.

В умовах карантину працівники поліції продовжують реагувати на усі звернення та повідомлення від громадян про домашнє насильство у  цілодобовому режимі та посилили інформаційну роботу з населенням.  Відтак від початку карантину на території області немає росту  кількості випадків вчинення домашнього насильства . У громадських місцях на території області працівники поліції розміщують інформаційні плакати щодо дій постраждалих від домашнього насильства під час карантину.

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції Іван Заяц, в умовах карантину працівники поліції продовжують реагувати на усі звернення та повідомлення від громадян про домашнє насильство у звичайному, цілодобовому режимі. З початку карантинних заходів на території області зростання кількості випадків вчинення домашнього насильства не зафіксовано. Поліцейські проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень. 

Так, за три місяці поліцейськими на превентивний облік поставлено 1143 домашніх насильників, винесено 344 термінових заборонних приписів особам, які вчиняють домашнє насильство, на 1754 правопорушників складено адміністративні протоколи за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису).

У період карантину поліція продовжує проводити роз’яснювальну роботу щодо попередження вчинення насильства в сім’ях та нагадує, куди звертатись, якщо хтось став жертвою домашнього кривдника. З цією метою на зупинках громадського транспорту, у магазинах, та  інших громадських місцях поліцейські розповсюджують інформаційні плакати, розроблені Міністерством внутрішніх справ, щодо дій постраждалих від домашнього насильства в умовах карантину. 

Попередня публікаціяУ Вінниці п’ять офіцерів Вінницького гарнізону ДСНС отримали чергові звання. Фото
Наступна публікаціяНа Вінниччині ліквідували пожежу в житловому будинку. Фото