На Вінниччині розповіли кому і на скільки підвищать пенсії

Про зміни в індексації пенсійних виплат поінформувала начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака.

Під час онлайн-брифінгу вона повідомила, що Постановою КМУ від 1 квітня 2020 року №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» врегульовано проведення автоматичної індексації пенсійних виплат, ідеться в повідомленні на сайті ОДА.

«Цього року індексація пенсій буде здійснена з 1 травня на 11%. У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії буде меншим за 100 гривень, до пенсії встановлять доплату в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру. Коли ж після проведення індексації пенсійної виплати розмір пенсії, з урахуванням усіх надбавок, в осіб, які мають страховий стаж не менше 35 років (для чоловіків) та 30 років (для жінок), не досягає 2100 гривень, таким особам надається доплата в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру», – зауважила Олена Корчака.

Виплата проіндексованих пенсій здійснюватиметься, починаючи з травня 2020 року в установленому порядку через уповноважені банки або відділення АТ «Укрпошта».

«Якщо є гостра необхідність отримати певну пенсійну послугу, рекомендуємо проконсультуватися за безкоштовним номером телефону контакт-центру Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. Жителі області можуть звертатися за номером: 0-800-219-108. Натомість, для мешканців м. Вінниці діють такі номери телефону: 50-88-81, 50-88-82, 50-88-83. Бережіть себе. Ви залишаєтесь вдома – ми працюємо для Вас», – підсумувала Олена Корчака.

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Оводова автомобіль збив декоративний ліхтар. Фото
Наступна публікаціяНа Вінниччині вже 349 хворих на коронавірус