У Вінниці засудили на 15 років вінничанина за умисне вбивство та розбій

У Вінниці засудили на 15 років вінничанина за умисне вбивство та розбій. Про це повідомляє Вінницький міський суд Вінницької області.

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним 33-річного чоловіка, який влітку 2018 року вчинив розбій та умисне вбивство з корисливих мотивів. В минулому чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. За вчинення даних кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 Кримінального Кодексу України, суд призначив особі покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Також, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Так, під час судового розгляду було встановлено, що в липні 2018 року обвинувачений проходив стежкою біля річки «Дьохтянець», що у місті Вінниці, та помітив чоловіка, який спав на галявині, у якого з кишені виглядали гроші. Обвинувачений побачивши грошові кошти, пішов до свого тимчасового місця проживання, переодягнувся та взяв із собою молоток. Повернувшись назад до місця, де спав потерпілий, обвинувачений наблизився до нього та наніс молотком удар по голові, щоб чоловік не вчинив фізичний супротив. Після даного удару потерпілий втратив свідомість. В подальшому обвинувачений обшукав чоловіка, заволодівши його майном та банкнотами, білоруських рублів, які виведені з обігу на загальну суму 144 200 рублів. Після вчиненого обвинувачений зник з місця події, викинувши знаряддя вбивства (молоток) у сміттєвий бак. Викраденим розпорядився на власний розсуд. Потерпілий так і не прийшов до свідомості, а помер у реанімації.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені злочину визнав частково, а саме у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, тобто розбої. Одночасно, обвинувачений зазначив суду, що умислу на вчинення вбивства у нього не було, він не бажав смерті потерпілому, а лише хотів заволодіти його майном. У вчиненому щиро розкаювався та шкодував, що так сталося.

В свою чергу потерпілий суду пояснив, що покійний був його єдиним сином, який не вживав алкогольні напої, мав ІІІ групу інвалідності та за характером був спокійним. Батько просив суд покарати обвинуваченого суворо.

Також, для достовірного встановлення обставин, які є предметом дослідження у даному кримінальному провадженні, суд заслухав показання 8 свідків у справі та допитав експерта. Суд, вислухавши показання обвинуваченого, потерпілого та свідків, дійшов висновку, що вина 33 – річного чоловіка доведена.

При обранні виду та міри покарання обвинуваченому, суд враховував те, що він вчинив особливо тяжкі злочини, раніше неодноразово засуджувався, однак належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та продовжував злочинну діяльність, за висновками експерта на психологічні захворювання не страждав, тому в період вчинення інкримінованого йому діяння обвинувачений усвідомлював свої дії та керував ними.

У зв’язку з цим, для запобігання вчиненню ним нових злочинів та з метою його виправлення, суд призначив чоловіку покарання у виді 15 років позбавлення волі, з конфіскацією усього належного йому майна. До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Попередня публікаціяВінницька міська рада передала респіратори “Центру матері та дитини”
Наступна публікаціяУ Вінниці перевірили якість питної води у річці та у водозбірних колодязях