На Вінниччині судитимуть підрядника що «намивав» кошти на ремонті доріг

Керівника підрядного господарства підозрюють у заволодінні бюджетними коштами. За версією слідства, підрядник з яким було укладено договір для здійснення ремонту дороги в одному із районних центрів області, упродовж 2017 року, надавав замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт із завідомо неправдивими даними, щодо обсягу фактично виконаних робіт та використаних матеріалів.

Немирівська місцева прокуратура Вінницької області повідомила про підозру у заволодінні бюджетними коштами на загальну суму майже 330 тисяч гривень, керівнику підрядного підприємства. Який за версією правоохоронців, заподіявши збитки територіальній громаді у великих розмірах, в подальшому легалізував їх під виглядом здійснення легальних фінансових операцій (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 ч. 1 ст. 209 КК України).

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває. Проводяться слідчі дії на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також інших можливих співучасників злочину. 

У разі доведення вини у судовому порядку, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області

Попередня публікаціяНа Вінниччині рятувальники ліквідували пожежу в господарчій будівлі. Фото
Наступна публікаціяСітки, екрани та незаконний вилов, рибоохоронний патруль «наловив» на Вінниччині 47 порушень за тиждень