На Вінниччині стрілець поранив чотирьох поліцейських

Вчора, 6 квітня, у Шаргороді бійці спецпідрозділу КОРД затримали озброєного рушницею та пістолетом правопорушника, який після погроз розправою своєму сусідові, зачинився у власному будинку. Коли до правопорушника приїхали поліцейські, він почав стріляти у їх бік.    

До поліції надійшло повідомлення від 32-річного місцевого жителя про те, що під час конфлікту його сусід погрожував йому зброєю. Аби з’ясувати усі обставини, на місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції. 52-річний правопорушник відмовився спілкуватись з працівниками поліції та, вийшовши на вулицю, здійснив кілька пострілів з рушниці вгору, після чого зачинився у будинку. Поліцейські намагались вмовити чоловіка заспокоїтись та  віддати зброю, але перемовини виявились безрезультатними. Тоді керівництво обласного главку поліції прийняло рішення про введення спецоперації з затримання озброєного зловмисника з залученням бійців спецпідрозділу КОРД.     

Як розповів начальник ГУНП У Вінницькій області Юрій Педос, під час штурму будинку, зловмисник почав прицільно стріляти з рушниці та пістолету по спецпризначенцям, у результаті чого четверо поліцейських отримали поранення. У зловмисника вилучили мисливську рушницю та пістолет.

Загрози життю поранених поліцейських немає. Вилучена зброя направлена на експертизу. Її походження буде встановлено в ході досудового  розслідування. Правопорушник затриманий у процесуальному порядку.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 348 ККУ (посягання на життя  працівника правоохоронного органу). За такі правопорушення передбачено покарання до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, повідомляє відділ комунікації поліції
у Вінницькій області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині продовжуються пожежі в екосистемах
Наступна публікаціяНа Вінниччині два нових випадки захворювання на COVID-19