На Вінниччині прокуратура знайшла порушення у використанні землі навчальних закладів

Прокуратура звернулась до суду з позовом про оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, на якій знаходиться навчальний заклад в Могилів – Подільському районі.

Відсутність правовстановлюючих документів на земельну ділянку під навчально-виховним комплексом створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування закладу та навчального процесу, що може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей.

Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької області вкотре встановлені порушення вимог законодавства України при використанні земельних ділянок навчальних закладів на території Могилів-Подільського району Вінницької області.  

Зокрема, в порушення вимог земельного законодавства та положень Закону України «Про освіту», правовстановлюючі документи на земельну ділянку площею 2,4 га, яку використовує один із навчально-виховних комплексів Могилів-Подільського району не оформлено, державну реєстрацію права постійного користування не проведено.

Задля усунення цих порушень Могилів-Подільською місцевою прокуратурою підготовлено до Вінницького окружного адміністративного суду позов про зобов’язання сільської ради вжити заходів щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, на якій знаходиться навчальний заклад, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині вже 66 хворих на коронавірус
Наступна публікаціяНа Вінниччині масово горять відкриті території