Скільки хворих на коронавірус на Вінниччині

Згідно повідомлення обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, станом на 29 березня на Вінниччині провели всього 449 тестів ПЛР, а за останню добу 167. Отже, на ранок 29 березня зафіксували 78 підозр, з них 23 – позитивні.

У Вінниці – 18 підтверджених випадків, по одному підтвердженому хворому в Ладижині, у Вінницькому, Липовецькому, Жмеринському та Чернівецькому районах.

По усій Україні наразі, підтверджено 418 хворих на COLVID-19, дев’ять людей померли, а п’ятеро одужали.

Під час чергового брифінгу онлайн, який відбувся сьогодні, 29 березня, голова облдержадміністрації прокоментував ситуацію щодо обмежень, які проводяться в рамках карантинного режиму.

«Останнім часом отримую багато коментарів стосовно того, що у режимі надзвичайної ситуації ми почали обмежуємо права та свободи громадян. Так, ми обмежуємо ваше право бути інфікованими, ваше право розповсюджувати коронавірусну інфекцію. І це єдине обмеження, яке ми зараз застосовуємо завдяки нашій цілодобовій роботі та роботі оперативного штабу області. Ми і надалі  будемо вживати низку заходів з метою забезпечення цих обмежень в подальшому», – наголосив Владислав Скальський.

Під час онлайн-брифінгу очільник області також закликав поставитись до таких заходів із розумінням та буди свідомими та особливо уважними.

«На жаль, в області ми маємо поодинокі випадки продажу використаних захисних масок «з рук». Хочу наголосити, що такі засоби індивідуального захисту можна придбати винятково у спеціалізованих точках продажу. Якщо ви викидаєте використану маску, то обов’язково зробіть так, щоб її не можна було використати повторно», – зазначив очільник області.

Попередня публікаціяЯк зміниться політична арена Вінниччини після союзу Зеленського з Косюком?
Наступна публікаціяВінничанка звернулась до керівництва України у спробі зупинити знищення української культури