На Вінниччини порушили ЗУ «Про публічні закупівлі» при придбанні шкільного автобуса

Прокуратура встановила порушення у діях тендерного комітету відділу освіти однієї з райрад Вінниччини.

Калинівська місцева прокуратура Вінницької області пред’явила позовну заяву в інтересах держави в особі Північного офісу Державної аудиторської служби України до відділу освіти однієї із райдержадміністрацій області та приватного підприємства про визнання недійсними результатів відкритих торгів та договору про закупівлю товарів за бюджетні кошти на загальну суму 650 тисяч гривень.

Місцевою прокуратурою встановлено, що тендерним комітетом відділу освіти, в порушення Закону України «Про публічні закупівлі», під час проведення переговорів не отримано від переможця торгів документально підтвердженої інформації про відповідність такого учасника кваліфікаційним вимогам та укладено договір про закупівлю шкільного автобусу.

Крім того, відділом освіти при складанні тендерної документації не дотримано вимоги чинного законодавства щодо встановлених державних стандартів для шкільних автобусів, визначених наказом Держспоживстандарту України, чим поставлено під загрозу безпеку учнів, повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

Попередня публікаціяПонад 47 тисяч ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань на Вінниччині отримають щорічну разову грошову допомогу
Наступна публікаціяНа Вінниччині викрили злочинну групу що займалась землею