У Вінниці незабаром розпочнуть реставрувати пам’ятку архітектури на вулиці Магістрацькій. Фоторепортаж

У Вінниці незабаром розпочнуть реставрувати пам’ятку архітектури на вулиці Магістрацькій. Дане рішення було нещодавно опубліковано на сайті Вінницької міської ради.

В ньому мова йдеться про реставрацію будівлі Вінницької дитячої художньої школи. Нагадаємо, що дана будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення «Особняк капітана Длуголенського». Він був побудований за проектом архітектора Артинова на початку 20 сторіччя.

В той час міський архітектор зводив неординарні будівлі, які були не схожі один на одного. Кожен будинок ставав неперевершеним творінням. Виконавши деякі проекти, Артинов став популярний і йому стали приходити замовлення від заможних людей, які бажали поселитися в місті. Одним із таких витворів мистецтва став будинок капітана Длуголенського. Будинок був створений у стилі корабля. Ходять легенди, що один з родичів Длуголенського працював лікарем на судні і саме такий проект був замовлений Артинову.

З приходом Громадянської війни в будинку розмістився штаб В. Примакова. А починаючи з 1966 року в даній будівлі і понині розміщується дитяча художня школа, яка вже досить довго потребує капітального ремонту.

Наразі розроблятимуть проектно-кошторисну документацію та згодом розпочнуть проводити реставраційні роботи.

Попередня публікаціяНа Вінниччині рятувальники спецтехнікою обробляють дороги. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці розпочали обробляти дезінфікуючими засобами вулиці міста. ФОТО