Гройсман просить мерів міст і лідерів громад максимально включатись до боротьби з епідемією

Місцева влада не може стояти осторонь тих проблем і викликів, з якими стикнулася Україна. Вона має не просто долучатися до ухвалення важливих для регіону рішень, а й єднатися з місцевою громадськістю, волонтерами й бізнесом – так, як це зробили у Вінниці. Про це в ефірі радіо «НВ» сказав прем’єр-міністр України (2016-2019), екс-мер Вінниці Володимир Гройсман, – повідомляє сайт газети “Місто”.

Він нагадав, що у Вінниці працює ініціатива «СтопВірус», яка стала справжнім благодійним майданчиком. Долучитися до ініціативи може кожен охочий – і мер, і підприємець, і службовець.

– Місцева влада сьогодні – на передовій процесів, які відбуваються, – сказав Володимир Гройсман. – Просив би мерів інших міст, лідерів громад бути активними, залучати до ухвалення рішень волонтерів, громаду, місцевий бізнес.

На думку Гройсмана, дуже погано, що на державному рівні місцевих керівників майже не залучають до роботи з ліквідації наслідків коронавірусу і напрацювання рішень щодо підтримки економіки.

– Це помилка, – переконаний Володимир Гройсман. – Ми маємо пам’ятати: ми всі живемо в громадах. Голови громад – перші вирішують, як запобігти і протидіяти будь-якому виклику. З ними треба радитися, мати з ними зв’язок, вони краще знають, що відбувається на території, кому потрібні пільги і які, як підтримати бізнес.

Ініціатива «СтопВірус» працює на базі фонду громад «Подільська громада», де відкрито спеціальний рахунок для внесків, а також сформована професійна рада медиків, які заявляють і визначають найбільш затребувані інструменти для непоширення хвороби COVID-19.

Нагадаємо, в Україні діагноз коронавірус підтверджений майже у сотні людей. У Вінниці станом на 10 годину 24 березня – немає підтверджених випадків.

Іціатором «СтопВірус» став Володимир Гройсман. Його підтримав міський голова Вінниці Сергій Моргунов. 21 березня вони передали першій міській клінічній лікарні 10 тисяч респіраторів та 100 тестів на коронавірус для подальшого використання. Все закуплено власним коштом, за приватною ініціативою Гройсмана та Моргунова.

Попередня публікаціяВ Україні продовжили карантин в режимі надзвичайної ситуації
Наступна публікаціяПонад 47 тисяч ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань на Вінниччині отримають щорічну разову грошову допомогу