Спецфонд «СтопВірус» придбає апарат для точної діагностики коронавірусу

Таке рішення прийняла Наглядова рада фонду, яку очолила завідувачка кафедри інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова Лариса Мороз, повідомляє в публікації у Фейсбук міській голова Вінниці Сергій Моргунов.

Апарат для точної діагностики коронавірусу разом з тест-системами та засоби захисту для вінницьких медиків. Ці речі першими придбають за благодійні кошти спецфонду «СтопВірус», створеного на базі благодійного фонду «Подільська громада» за ініціативою Володимира Гройсмана. Таке рішення прийняла сьогодні Наглядова рада фонду, до якої увійшли авторитетні вінницькі медики, інфекціоністи та епідеміологи. Очолила раду завідувачка кафедри інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету ім. Пирогова Лариса Мороз.

Завдяки ще одному аналізатору у Вінниці зможуть робити більше ПЛР-тестів на коронавірусну інфекцію і швидко визначати захворювання. Зараз зразки обробляє один апарат у вірусологічній лабораторії Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ. Як кажуть лікарі, тестування поряд з карантинними заходами допоможе стримати поширення COVID-19.

Також є постійна потреба у дефіцитних захисних костюмах, респіраторах найвищого ступеню захисту, щитках для медиків і деззасобах.

Менше ніж за тиждень на рахунок надійшло майже 1,5 млн грн, і цей ресурс має бути використаний своєчасно і ефективно.

«Я закликаю усіх небайдужих підтримати ініціативу «СтопВірус». Разом ми сильніші проти вірусу», – наголошує у своїй публікації Сергій Моргунов.

Попередня публікаціяУ Вінниці затримали чоловіка, якого підозрюють у крадіжці з сейфу підприємства
Наступна публікаціяДержаві повернуть не законно приватизовані 800 гектарів землі на Вінниччині