У Вінниці у всіх школах міста відновлюють навчальний процес

У Вінниці у всіх школах міста відновлюють навчальний процес. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Сьогодні, 14 лютого, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийнято рішення відновити навчання для школярів. Оскільки серед дітей фіксується значне зменшення захворюваності на ГРВІ та грип, в усіх школах міста, а також в позашкільних та клубних установах прийнято рішення відновити навчання з 17 лютого.

«У Вінниці спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що складає 770,3 випадків на 100 тис.населення та є на 9,8 % нижче середньобагаторічного рівня захворюваності. Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 2864 особи, серед захворілих – 1604 дітей. Було госпіталізовано 128 осіб, з них 100 – діти. Летальних випадків не зареєстровано», – розповіла начальник Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірина Односталко.

Як зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров'я Вінницької міської ради Світлана Стефанкова, цього тижня порівняно з минулим зменшилась кількість пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. За минулий тиждень захворюваність зменшилася на 26%, серед дітей – на 37%.

«Станом на 14 лютого у інфекційному відділенні Вінницької міської клінічної лікарні №1 перебуває з приводу ГРВІ та грипу 29 осіб, а на минулому тижні було 33 особи, у 14 з яких перебіг ускладнився пневмонією. В інших відділеннях лікарні з приводу бактеріальних пневмоній лікується 67 пацієнтів, з них двоє – в реанімаційному відділенні. На стаціонарному лікуванні в міській клінічній лікарня №3 перебуває 9 пацієнтів із бактеріальними пневмоніями, в пологодопоміжних закладах міста – 3 пацієнтки із бактеріальними пневмоніями. На стаціонарному лікуванні в «Центрі матері та дитини» перебуває 104 дитини, 7 дітей хворих на грип, 21 дитина з вірусно-бактеріальною пневмонією. На стаціонарному лікуванні в Дитячій обласній клінічній інфекційній лікарні знаходиться 8 дітей з Вінниці хворих на грип, 5 дітей – на пневмонію», – повідомила Світлана Стефанкова.

Попередня публікаціяУ Вінниці поліція розшукує підозрюваного чоловіка у вчиненні крадіжки коштів у вінничанки
Наступна публікаціяВалентинки та запрошення на контракт отримали вінничани від нацгвардійців. ВІДЕО