Що придбали на зібрані кошти від акції ВБФ «Серце до серця» – «Дитяче серденько, живи!». ВІДЕО

Сьогодні, 13 лютого, організатори сбору коштів в акції ВБФ «Серце до серця» – «Дитяче серденько, живи!», підвели підсумки акції 2019 та вручили відзнаки і нагороди найактивнішим учасникам та волонтерам.

Вінницька  область зайняла ІІ місце  по збору коштів серед областей України. Завдяки зусиллям волонтерів стало можливим  стало можливим поліпшення стану технічного забезпечення відділень дитячої кардіології. За результатами акції у Вінницькій області було зібрано 600 063,50 грн, що стало другим результатом серед областей України.

На зібрані кошти  Фондом було закуплено медичне обладнання:

Апарат штучної вентиляції легень RV200, 1шт, (передано у КНП «Вінницька міська клінічна лікарня «Центр матері і дитини»).

Кишеньковий пульсоксиметр MD300K22, 2 шт., (передано у Вінницьку обласну дитяча лікарню).

Монітор електрокардіосигналів добовий SDM 3, 1 шт., (передано у Вінницьку обласну дитяча лікарню).

Монітор пацієнта «БІОМЕД» ВМ800А, 1 шт., (передано у Вінницьку обласну дитяча лікарню).

«Таке обладнання є дуже важливим та необхідним. Щорічно в Україні народжується приблизно 10 000 дітей із вродженими вадами серця, з них близько 1500 немовлят мають критичну ваду серця і потребують невідкладного хірургічного втручання. З самої першої хвилини свого життя такі діти потребують високоспеціалізованого медичного догляду», – розповідають організатори.

Вроджена вада серця у новонароджених є другою за поширеністю хворобою серцево-судинної системи. З кожним роком кількість дітей із вродженими вадами серця зростає.

Для забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги дітям з вродженими  вадами серця необхідна велика кількість медичного обладнання, яке часто працює в неперервному режимі і суттєво зношується.

Пренатальна діагностика вад розвитку є запорукою успішного лікування новонародженого, адже дозволяє спеціалізованим центрам надати невідкладну допомогу та оперативне лікування одразу після народження. Устаткування перинатальних центрів, неонатальних та спеціалізованих відділень дасть змогу якнайкраще надавати допомогу крихітним пацієнтам.

«Акція проходила по всій території області. До збору коштів долучилось усі райони та ОТГ Вінницької області. Більше 1000 волонтерів» -, розповів Євген Козлов, обласний представник акції «Серце до серця».

В рамках акції організатори влаштовували різноманітні святкові заходи – ярмарки, спортивні змагання, виставки та концерти. 

 

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині автомобіль зіштовхнувся з деревом
Наступна публікаціяВінницька поліція перевіряє чи пропускають водії автівки зі спецсигналами