У Вінниці за січень місяць до поліції надійшло 1100 звернень про домашнє насильство

У Вінниці за січень місяць до поліції надійшло 1100 звернень про домашнє насильство. Про це повідомляє відділ комунікації поліції. 

Про роботу підрозділів превенції йшлося на розширеній нараді в ГУНП за підсумками роботи за січень поточного року. 

Як зазначив заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Руслан Мороз, особлива увага працівників превенції зосереджена на попередженні злочинів, пов’язаних з домашнім насильством. У цьому році до поліції надійшло 1119 таких заяв та повідомлень. Потерпіло від домашнього насильства 546 осіб, серед них 503 жінки, 41 чоловік та двоє неповнолітніх. Так, до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 173-2 КУпАП (вчинення насильства в сім’ї) притягнуто 658 осіб, на превентивний облік поставлено 450 кривдників. За вчинення домашнього насильства правопорушникам винесено 99 термінових заборонних приписів, які забороняють домашнім насильникам перебувати у місці спільного проживання з постраждалою особою, наближатися на визначену відстань до місця, де вона працює, перебуває на навчанні, лікуванні тощо, листуватися, телефонувати, спілкуватися через третіх осіб; спілкуватися з дитиною, якщо насилля вчинене відносно неї або у її присутності.

– З початку року екіпажі ГРПП здійснили реагування на понад 8 тисяч заяв та повідомлень громадян. Середній час обслуговування події з моменту надходження повідомлення становить 46 хвилин. Одним з факторів, що впливає на швидкість реагування, є недостатня кількість нарядів поліції. Це пов’язано з некомплектом особового складу, – заначив Руслан Мороз. 

На обліку в підрозділах поліції перебуває 28,6 тисяч власників вогнепальної мисливської зброї, 8,8 тисяч власників пристроїв для відстрілу гумових куль, в користуванні яких знаходиться понад 39 100 одиниць зброї та 10 400  одиниць спеціальних пристроїв та газової зброї. За порушення вимог чинного законодавства у сфері дозвільної системи до адміністративної відповідальності притягнули 223 правопорушника, вилучили 45 одиниць зброї, анулювали 26 дозволів на право носіння та зберігання різних видів зброї.  

Попередня публікаціяУ Вінниці два екіпажі патрульних шукали зниклого 7-річного хлопчика
Наступна публікаціяУ Вінниці горіла квартира по вулиці Бевза, у ній загинула жінка. Фото