Суд не працює – чотири вакантних посади судді в Тростянці

З 06 лютого 2020 року Тростянецький районний суд Вінницької області припинив здійснювати розгляд справ та матеріалів в зв’язку із відрахуванням зі штату суддів єдиного діючого судді.

За штатним розписом у суді чотири посади суддів,  які  є вакантними. В період з    07 лютого   2019 року по  05 лютого 2020 року, відповідно до Рішення Вищої ради правосуддя від  22.01.2019  №177/0/15-19 «Про відрядження для здійснення правосуддя судді Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дудікова А.В. до Тростянецького районного суду Вінницької області строком на 1 рік», тимчасово виконував повноваження судді Тростянецького районного суду Вінницької області  суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дудіков Андрій Володимирович. Відповідно до наказу Тростянецького районного суду Вінницької області від 05.02.2020 №6-к "Про відрахування зі штату суддів Тростянецького районного суду Вінницької області Дудікова А.В.",  суддю Дудікова А.В. було відраховано зі штату суддів Тростянецького районного суду Вінницької областів зв’язку із закінченням строку відрядження як тимчасового переведення.

Канцелярія суду продовжить здійснювати прийом та реєстрацію заяв, позовних заяв громадян та установ, матеріалів і клопотань поліції, обвинувальних актів. Однак здійснити автоматизований розподіл та передати справи та матеріали на розгляд суду не буде можливості у зв'язку з відсутністю суддів.

За повідомленням пресслужби  суду, за зазначених обставин цивільні та адміністративні справи будуть зберігатися у канцелярії суду до призначення суддів або вирішення питання відрядження суддів з іншого суду. Кримінальні провадження, клопотання слідчих органів та справи про адміністративні правопорушення  згідно чинного законодавства будуть направлятися до Вінницького апеляційного суду для вирішення питання їх розгляду в інших судах  області.

Попередня публікаціяНа вулицях Келецькій, Пирогова та Соборній замінять освітлення на світлоїдне
Наступна публікаціяНа Вінниччині поліцейські затримали осіб, які намагались пограбувати банкомат