Надзвичайний Повноважний Посол Киргизької Республіки зустрівся з очільниками Вінниччини

Сьогодні, 4 лютого у Вінниці пройшло одразу кілька подій міжнародного значення, це Киргизько-український галузевий бізнес-форум з легкої промисловості, в межах перебування в Україні киргизької бізнесової делегації та зустріч керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Жусупбеком Шаріповим.

Киргизько-український галузевий бізнес-форум

Організаторами першого заходу стали Посольство Киргизької Республіки та Представництво Торгово-промислової палати КР в Україні, спільно з Торгово-промисловою палатою України, Українською Асоціацією підприємств легкої промисловості «Укрлегпром» та Вінницькою торгово-промисловою палатою.  

Учасники  Форуму ділились інформацією про найбільш перспективні проекти легкої промисловості в Киргизстані і в Україні. Обговорювали перспективи двостороннього партнерства та виходу на ринки Азії та Європи.

Зрештою, підписали Меморандум про співпрацю між Бізнес-асоціацією ЖІА Киргизької Республіки і Українською Асоціацією підприємств легкої промисловості «Укрлегпром».

Зустріч керівництва області з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Жусупбеком Шаріповим

Спілкування очільника області Владислава Скальського, мера міста Сергія Моргунова з послом Киргизької Республіки в Україні, пройшло у дружній атмосфері. Сторони обговорили перспективи співробітництва та партнерства. Зокрема губернатор Вінниччини зауважив, що можна почати співпрацю з галузі відновлювальної енергетики, зокрема з заводу «KNESS PV» який виробляє сонячні панелі, розповів про аграрні  та економічні досягнення.

«Зовнішньоекономічний оборот Вінницької області за минулий рік сягнув більше двох мільярдів доларів. Якщо казати про торговий простір з Киргизією, то звичайно є великий простір для покращення, бо поки що ми маємо лише півтора мільйони доларів. Але сьогоднішній форум продемонстрував що є серйозний потенціал, як з точки зору киргизького текстилю так і з точки зору нашої легкої промисловості, а також нашої харчової переробної промисловості», – сказав під час спілкування губернатор Владислав Скальській.

Мер Вінниці Сергій Моргунов у спілкуванні з Послом Киргизької Республіки в Україні зауважив, що є великий потенціал для розвитку туризму та економічного співробітництва. Адже Вінниця визнаний лідер серед міст України за рівнем комфортності і у місті стрімко розвиваються індустріальні парки для бізнесу.

«В нас достатньо багата історія легкої промисловості у місті Вінниця. Сьогодні на вінницьких фабриках працюють достатньо відомі європейські бренди. З нашої точки зору, з точки зору міської ради, дуже важлива підтримка розвитку промисловості в цілому. І тут у нас уже є певні плюси в роботі, за останні чотири роки ми відкрили три нових заводи, приблизно на дві з половиною тисячі робочих місць», – розповів Сергій Моргунов.

Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні  Жусупбек Шаріпов зауважив, що йому цікавий розвиток економічної співпраці та уже очевидні перспективи розвитку двосторонніх відносин. Не оминув посол і туризм підкресливши, що Україна для нього не незнайома країна, адже він здобував вищу освіту в Києві. На останок, учасники зустрічі обмінялись пам’ятними подарунками та рукостисканнями і зробили групове фото. 

 

Попередня публікаціяУ Вінниці розпочали тестувати новий сервіс «е-Малятко»
Наступна публікаціяНа Вінниччині рятувальники з снігової пастки допомогли витягти автомобілі. Фото