Підтримки вінничан просять батьки дітей хворих на діабет першого ступеню

Підтримки вінничан просять батьки дітей хворих на діабет першого ступеню

Батьки вінницьких дітей, хворих на цукровий діабет, просять підтримати петицію про щомісячну фінансову допомогу. За словами ініціативних батьків, ідею створення петиції підглянули у місті Богуслав, Київської області, там батьки також створили подібну петицію.

«Нам важко, коштів бракує на спеціальні засоби догляду за станом дитини треба витратити близько п’яти тисяч гривень, соціальна допомога мізерна. Просимо вінницьку громаду приєднатись до нашої петиції, адже це дасть шанс нашим дітям на повноцінне життя», – каже мати трирічного Костика, хворого на цукровий діабет першого ступеню.

За інформацією яку надав журналістам Преспоінт, голова Вінницького обласного ендокринологічного диспансеру Пилип Прудиус, загалом у Вінниці та області проживають 385 дітей з подібним діагнозом, діабет першого ступеню.

«Розмір матеріальної допомоги залежить від доходу сім’ї та на яку ціль вона має піти, тому про розмір допомоги говорити тяжко, але допомога однозначно потрібна, тому що на дитину іде удвічі більше витрат», – підтримує вінницьких батьків Пилип Прудиус.

https://e-dem.in.ua/vinnytsia/Petition/View/1791

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Антонова горіла квартира. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці розпочали тестувати новий сервіс «е-Малятко»