У Вінниці в громадському транспорті побільшало «‎зайців»‎

У Вінниці в громадському транспорті побільшало «‎зайців»‎. Про це повідомляє Вінницякартсервіс. Останнім часом нам довелось зустрітися із досить великою кількістю запитань щодо обов'язковості сплати за проїзд, а точніше, наданню контролерам документів, які підтверджують оплату/реєстрацію поїздки.Тож, давайте поговоримо про це відверто.

Наше місто невтомно працює над розвитком та удосконаленням транспортної системи, завдяки чому ми постійно входимо у топи найкомфортніших міст України й отримуємо престижні європейські нагороди в сфері розвитку громадського транспорту. Ми сміливо можемо назвати Вінницю – прикладом для наслідування. Але чи було б місто таким, якби ми з вами не допомагали у цьому? Ні! Тому кожен із нас також повинен бути прикладом.

Говорячи про транспортну сферу, ніяк не можна уникнути теми платіжної дисципліни. Кожен повинен розуміти, що одним із наших обов'язків, як пасажирів, є обов'язок сплачувати за проїзд. І справа тут не лише у законах, правилах, а й у тому – чи хочемо ми щоб наше місто, а в більших масштабах, країна – ставали кращими. З одного боку, здається, що ці речі ніяк не пов'язані, але насправді, кожне наше рішення, кожен крок залишає свій відбиток. Якщо ми хочемо щоб наше місто, а з ним і транспортна інфраструктура й система громадського транспорту загалом працювали ефективно ми, як громадяни, також маємо виконувати свої обов'язки. Не варто забувати, що саме наші дії призводять до розвитку чи ж навпаки – до занепаду.

Тож, повертаючись до нашої улюбленої теми – громадського транспорту, просимо вас не забувати сплачувати за проїзд та у разі перевірки службою контролю, надавати необхідні документи: паперовий квиток, МКВ,БК, які підтверджують здійснення вами оплати.

Звернувшись до закону, нагадаємо, що згідно із статтею 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення, безквитковий проїзд пасажира, в тому числі проїзд без реєстрації електронного квитка (у разі впровадження безготівкової системи оплати проїзду), втому числі й пільговими категоріями, а також провезення без квитка дитини віком від семи до шістнадцяти років в міському пасажирському транспорті – тягне за собою накладення штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості проїзду.

Попередня публікаціяВінниця стала першим містом в Україні, яке приєдналося до Європейської Хартії рівності жінок та чоловіків
Наступна публікаціяУ Вінниці автобус на швидкості в’їхав у вантажівку. Відео