“Таємні” призначення та “секретні” розпорядження голови Вінницької обласної адміністрації

Нещодавно наше видання опублікувало матеріал, який викликав неабиякий резонанс. Матеріал стосувався кадрової роботи голови Вінницької ОДА Владислава Скальського. 

В ньому йшлось, що попри очікування вінничан на повне перезавантаження влади в країні та на місцях, у Вінницькій області дива не сталось. З моменту призначення Володимиром Зеленським нового керівника області вже пройшло більше чотирьох місяців, за цей час в структурі обласної влади, а це 4 заступника голови ОДА, та близько 20 директорів обласних департаментів та управлінь ОДА, – з'явилось лише дві нових людини: заступники голови ОДА Сергій Здітовецький та Олександр Піщик.

Всі інші чиновники залишились на своїх посадах. Залишив Владислав Скальський працювати своїми радниками і політичних соратників Петра Порошенка – керівника виборчого штабу "БПП" на місцевих виборах 2015 року Віктора Вікалюка та представника "порошенківського" голови ОДА в обласній раді, обласного депутата від "БПП" Дмитра Чаленка. В цьому ж тексті ми повідомили про нового радника керівника області – Олега Левченка.

Про нього відомо, що він довгий час займався так званою "грантовою" діяльністю в багатьох проектах, а декілька років тому очолив "Центр розвитку місцевого самоврядування" у Вінницькій області. Головне завдання цієї структури – сприяти об'єднанню громад на території Вінниччини та займатись реформою децентралізації в нашому регіоні. Без жодних оціночних суджень зазначимо, Вінницька область вже другий рік поспіль займає передостаннє місце в рейтингу Міністерства розвитку території та громад з реформи децентралізації. 


Читати: Відповідального за провал децентралізації у Вінницькій області призначили радником губернатора


Як і чому відбулось призначення Олега Левченка на посаду радника голови ОДА достеменно відомо вузькому колу осіб. Але ми хочемо звернути увагу наших читачів не на вінницьку політичну конспірологію, а не дещо інший аспект цієї історії. "Таємну" процедуру призначення і відсутність розпорядження Владислава Скальського на сайті ОДА про призначення нового радника. 

Новини про призначення, чи публічне представлення Олега Левченка радником голови ОДА ви не знайдете.

Поза тим, вже 22 листопада 2019 року на офіційному сайті Вінницької ОДА з'явилась перша згадка про те, що у Владислава Скальського новий радник.

 

Вже у грудні 2019 року Олег Левечнко звільнився з "Центру розвитку місцевого самоврядування". 


А 19 грудня сайт ОДА ще раз, між іншим, підтвердив, появу в стінах ОДА нового радника. 


Попри згадки в новинах обласної адміністрації жодних розпоряджень про призначення радника голови на офіційному сайті ОДА станом на 28 січня 2020 року ви теж не знайдете. Для чого керівником області був обраний такий режим таємності та секретності достеменно відомо вузькому колу осіб. І нам теж.

Тим часом нашу попередню публікацію уважно прочитали не тільки мешканці Вінницької області, а й всієї країни. 

Ознайомились з нею і в Офісі Президента та в Кабміні і почали збір інформації про стан і якість кадрової діяльності нових губернаторів по кожному регіону. По офіційним каналам та через мережу телеграм-каналів, які працюють в орбіті Банкової.

Зокрема оголосив збір інформації телеграм-канал "Резидент".

Программа Lift не работает. Сейчас, практически во всех регионах страны, Главами ОГА она полностью игнорируется. 

Главы районов либо переназначаются, либо назначаются их замы. Это все вертикаль Порошенко. Собеседования с кандидатами идут, но лишь для красивой картинки в СМИ и соц. сетях.

Замы в ОГА остаются те же.

Рейтинги Президента и партии валятся от такой кадровой политики сильно пострадают.

На местных выборах Слуги получат дулю с маком. Это либо саботаж, либо смена людей на потоках просто.

Мы полностью разделяем озабоченность наших читателей и предлагаем присылать нам факты из регионов о ситуации с Главами ОДА. 

Таке ж повідомлення про збір інформації опублікував один з найбільших телеграм-каналів країни "Легитимный".

Информация из регионов посыпалась к нам на почту. Мы собрали общие месседжи на что жалуются и о чем нам написали.

– Кадровая политика в регионах плохая (некоторые пишут, что её нет). Мы от себя можем добавить, что частично так оно и есть. В некоторых регионах всё вернулось на прежние «рельсы» 2018 года. Есть, конечно, регионы, где хотя бы чуть-чуть есть изменения.

На местах все старые лица, каким образом Президент планирует выиграть местные выборы не понятно вообще. (От себя добавим, что многие Главы ОГА набрали к себе в команды «порохоботов» и сели на старые «схемы», в ОП об этом знают, скоро будет чистка). 

Зе – диджитализация почти «умерла» на низовом уровне. Многие пишут, что чаты администраторов Зе сообществ замерли с прошлого года, обратной связи и коммуникаций нет. (Возможно, но не везде). 

Некоторые нардепы (мажоритарщики) слабо работают в регионах. Депутаты-списочники почти не работают с избирателем. Работают только «показательно» для камер.

В регионах наблюдаются «договорняки».

Попередня публікаціяУ Вінниці на вулиці Волошковій буде відсутнє водопостачання через ремонтні роботи
Наступна публікаціяУ Вінниці «Роза Вітрів» спільно з туроператором «Компас» відкриє регуляний авіанапрямок на літній сезон до Бургасу. Подробиці авіарейсу