В Облдержадміністрації Вінниччини вирішували як видаватимуть посвідчення чорнобильцям

В ОДА провели нараду на якій вирішували, як удосконалити порядок видачі та заміни посвідчень, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Нарада пройшла під головуванням голови підкомітету з питань соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Комітету Верховної Ради України з питань соцзахисту прав ветеранів Олега Арсенюка за участі заступника міністра Олега Коваля.

Олег Арсенюк – народний депутат України, зауважив, що на законодавчому рівні відбуватиметься впровадження сучасних підходів та доступність до процесу прийняття рішень щодо видачі посвідчень громадянам вищевказаної категорії (контроль, простота, відкритість).

Проведення засідань комісій пропонуються в онлайн трансляції, що дасть змогу контролювати компетентність та неупередженість членів комісії. Це викликало жваве обговорення присутніх – процедура має, з одного боку, сприяти прозорості та відкритості діяльності комісії, з іншого – не призводити до розголошення персональних даних.

Заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Наталя Заболотна порушила питання запитів в архів МО Росії (м. Подольськ), так як це країна-агрессор. Зауваження взяли до уваги. Також Наталя Заболотна внесла пропозицію, щоб роз'яснення до діяльності комісії, що носять рекомендаційний характер, внести до нормативних актів, щоб вони мали юридичну силу.

За період роботи Комісії проведено 22 засідання: розглянуто – 2937 справ, визначено статус – 2917 особам, відмовлено у визначені статусу – 4 особам, залишено на доопрацювання – 16 справ.

Попередня публікаціяУ Вінниці вранці стояли трамваї через обрив контактної мережі на Замостянській. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці патрульні склали протокол на водія, який спричинив аварію та втік