На Вінниччині через пташиний грип умертвили 108 тисяч голів птиці

На Вінниччині через пташиний грип умертвили 108 тисяч голів птиці. Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби.  Станом на 08:00 годину 23 січня 2020 року піддано умертвлінню 108688 голів птиці, в тому числі: з ПП "Хутір" – 108144 голів; з ТОВ "Немирів-Поділля" – 544 голови.

Приміщення, де утримувалась птиця, наразі вільні, розпочинаються роботи з їх очистки та дезінфекції. З метою контролю за епізоотичною ситуацією, в зонах захисту та спостереження працюють 15 робочих груп, які проводять облік птиці в індивідуальному секторі та клінічний огляд.

Проведено клінічний огляд 14220 голів птиці в 556 дворах 18-ти населених пунктів, робота триває. За результатами проведеного клінічного огляду інформації щодо захворюваності птиці в зонах захисту та спостереження не надходило.

Для проведення лабораторного контролю за грипом птиці, в зонах захисту та спостереження і на фермах по утриманню птиці в Немирівському районі розроблено графік відбору проб біоматеріалу.

Роботу розпочато 22.01.2020 р. і станом на 23.01.2020 р. відібрано та направлено до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на наявність збудника грипу птиці 360 зразків крові та клоакальних змивів з 18 населених пунктів.

З метою підтвердження статусу благополуччя по грипу планується здійснити відбір проб біоматеріалу з усіх птахогосподарств Вінницької області та провести лабораторні дослідження на грип.

Попередня публікаціяУ Вінниці на території колишнього Хімпрому працівники муніципальної варти виявили багато засмічених ділянок. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці письменниця і поетеса Катерина Калитко отримала чергову літературну премію