Проект «Рівні можливості» презентували у Вінниці

В молодіжному центрі «Квадрат», сьогодні, 21 січня презентували проект «Рівні можливості». Проект направлений на створення дорожньої карти для дітей з інвалідністю, що дозволить їм не тільки навчатись але і обирати майбутню професію.

«На даний момент, розвиток інклюзії є дуже позитивним фактором для розвитку наших дітей, але хочеться щоб це не обмежувалось тільки на рівні школи. Тому постає питання професійної занятості наших дітей, їх подальшої інтеграції у суспільство. На жаль, в Україні зайнятість людей з ментальними порушеннями є свого роду екзотикою, тому на даний час, відсутня чітка статистика, скільки таких людей змогли працевлаштуватися. За приблизними підрахунками, ця кількість складає менше 1%», – каже, заступниця голови правління ВОО ВГО «УСІ», Ольга Степаненко.

В Україні ще не створені можливості щоб діти з інтелектуальними порушеннями могли вчитись, працювати, жити на рівних.

Проект «Рівні можливості!» спрямований на розробку профорієнтаційного курсу та впровадження його в навчальний процес, щоб діти з особливими освітніми потребами після завершення школи отримали шанс на працевлаштування та навчились бути максимально самостійними.

В результаті проекту буде підготовлена команда фахівців, яка вмітиме інтегрувати програму з професійної орієнтації для груп дітей з особливими освітніми потребами, які не навчаються у спеціалізованих школах, в загальноосвітній процес, яка підготовлена на основі вивчення успішного досвіду України, розроблена «дорожня карта», щодо організації навчання професійної підготовки дітей з особливими освітніми потребами, які не навчаються у спеціалізованих школах та проведено апробацію «дорожньої карти» для дітей з двох пілотних груп, з метою підтвердження практичної реалізації такої програми у подальшому житі.

Проект буде реалізовано за підтримки УкрСиббанку , в рамках проекту «Срібна монетка», «Перспектива 21»,  Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Департамент освіти ВМР.

Давайте разом створимо рівні можливості для людей з інвалідністю!

Організатори : Вінницький обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка осіб з інвалідністю – УСІ», Громадська організація «Вінниця ДАУН СИНДРОМ», Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля».

 

Попередня публікаціяУ Вінниці через релігійні переконання подали позов до суду для скасування запровадження електронного квитка у громадському транспорті
Наступна публікаціяУ Вінниці 12 тонн гуманітарного вантажу сьогодні відправили в зону ООС на передову. ФОТО