У Вінниці відбудуться громадські обговорення щодо проекту внесення змін до плану зонування території міста

У Вінниці відбудуться громадські обговорення щодо проекту внесення змін до плану зонування території міста. Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради. З  метою залучення представників громадськості до розгляду проекту містобудівної документації – «Проект внесення змін до плану зонування території м.Вінниця»  розпочинається громадське обговорення.

Громадське обговорення ініційоване відповідно до рішення Вінницької міської від 04.10.2019року № 1981 «Про розроблення «Проекту внесення змін до Плану зонування м.Вінниця».

Організатором громадського обговорення визначений департамент правової політики та якості Вінницької міської ради. Замовником виготовлення документації є департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради. Розробник – МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури».

Проект містобудівної документації: «Проект внесення змін до плану зонування території м.Вінниця» передбачає:

  • Зміну назви і коду об'єктів зонування території;

Громадські  зони – Г:             

  1. Зона блокованої житлової забудови ­­­– Ж-2. Призначена для розташування зблокованих житлових будинків до 3-х поверхів з виходом з кожної частини на земельну ділянку, житлових будинків підвищеного комфорту, котеджів (житло І-ї категорії) з поверховістю до 3-х поверхів.
  2. Зона багатоквартирної житлової забудови – Ж-3. Призначається для розташування багатоквартирних житлових будинків та блокованих житлових багатоквартирних будинків поверховістю до 3-х поверхів включно.
  3. Зона багатоквартирної житлової забудови – Ж-4. Призначається для розташування багатоквартирних житлових будинків від 4-ох до 8-ми поверхів.
  4. Зона змішаної забудови – Ж-5. Призначається для  розміщення  багатоквартирних житлових будинків різної поверховості від 5-ти до 16-ти поверхів.

Житлові зони – Ж:

  1. Зона індивідуальної садибної житлової забудови – Ж-1-1. Призначена для розташування одноквартирних житлових будинків до 2-х поверхів із земельними ділянками або зблокованих житлових будинків на сусідніх земельних ділянках (блокування допускається не більше ніж з однією стороною житлового будинку).
  2. Зона індивідуальної садибної житлової забудови – Ж-1-2. Призначена для розташування одноквартирних житлових будинків до 3-х поверхів із земельними ділянками.
  3. Зона блокованої житлової забудови ­­­– Ж-2. Призначена для розташування зблокованих житлових будинків до 3-х поверхів з виходом з кожної частини на земельну ділянку, житлових будинків підвищеного комфорту, котеджів (житло І-ї категорії) з поверховістю до 3-х поверхів.
  4. Зона багатоквартирної житлової забудови – Ж-3. Призначається для розташування багатоквартирних житлових будинків та блокованих житлових багатоквартирних будинків поверховістю до 3-х поверхів включно.
  5. Зона багатоквартирної житлової забудови – Ж-4. Призначається для розташування багатоквартирних житлових будинків від 4-ох до 8-ми поверхів.
  6. Зона змішаної забудови – Ж-5. Призначається для  розміщення  багатоквартирних житлових будинків різної поверховості від 5-ти до 16-ти поверхів.

Ландшафтно-рекреаційні зони – Р:

  1. Зона об'єктів природно-заповідного фонду – Р-1.
  2. Рекреаційні зони активного відпочинку – Р-2.
  3. Рекреаційні зони озеленених територій загального користування – Р-3
  4. Рекреаційні зони обмеженого користування – Р-4.

Зони лісів  – Л:

  1. Л -1  – озеленені  території вкриті лісовою рослинністю.

    Курортні зони ­– К:

     

  1. Зона санаторіїв – ЗС.
  2. Зона установ відпочинку і туризму ­– КВТ.

    Зони  транспортної  інфраструктури – ТР:

  1. Зона транспортної інфраструктури – ТР-1. Зона  транспортної інфраструктури призначається для об'єктів  зовнішнього  транспорту-смуги відводу залізниці.
  2. Зона транспортної інфраструктури – ТР-2. Зона транспортної інфраструктури призначається для об'єктів  залізничних, авто, морських, річкових вокзалів, аеровокзалів, терміналів, транспортних вузлів із комплексом обслуговування.
  3. Зона транспортної інфраструктури – ТР-3. Зона транспортної інфраструктури призначається для територій вулиць, майданів в межах червоних ліній.

    Зони  інженерної  інфраструктури – ІН:

  1. Зони  інженерної  інфраструктури – ІН-1. Призначається для розміщення головних об'єктів електромережі.
  2. Зони  інженерної  інфраструктури – ІН-2. Призначається для розміщення головних об'єктів тепломережі, між об'єктних котельнь, розподільчих об'єктів електромережі.
  3. Зони  інженерної  інфраструктури – ІН-3. Призначається для розміщення магістральних інженерних мереж.

    Комунально – складські зони – КС:

  1. Комунально – складські зони – КС-1. Зона розміщення  об'єктів  1-го класу  санітарної  класифікації (санітарно-захисні зони 1000 м.).
  2. Комунально – складські зони – КС-2. Зона розміщення  об'єктів  2-го класу  санітарної  класифікації (санітарно-захисні зони 500 м.).
  3. Комунально – складські зони – КС-3. Зона розміщення  об'єктів 3-го класу  санітарної  класифікації (санітарно-захисні зони 300 м.).
  4. Комунально – складські зони – КС-4. Зона розміщення  об'єктів  4-го класу  санітарної  класифікації (санітарно-захисні зони 100 м.).
  5. Комунально – складські зони – КС-5. Зона розміщення  об'єктів  5-го класу  санітарної  класифікації (санітарно-захисні зони 50 м.).
  6. Комунально – складські зони – КС-К. Зона розміщення кладовищ.

    Виробничі  зони – В:

  1. Виробничі  зони – В-1  – зона  підприємств І класу шкідливості  ( СЗЗ до 1000 м ).
  2. Виробничі  зони – В-2   –  зона  підприємств   ІІ  класу шкідливості  (нормативна  СЗЗ -500м).
  3. Виробничі  зони  – В-3  –  зона  підприємств  ІІІ класу шкідливості  (нормативна  СЗЗ – 300м).
  4. Виробничі  зони  – В-4  –  зона  підприємств  ІV класу шкідливості  (нормативна  СЗЗ – 100м).
  5. Виробничі  зони – В-5  –  зона  підприємств   V  класу шкідливості  (нормативна  СЗЗ до 50м).

    Спеціальні зони – С:

  1. Рекреаційно-меморіальні зони– С-1.
  2. Меморіальні зони – С-2.
  3. Зони режимних об'єктів зв'язку – С-3.
  4. Зони військових об'єктів – С-4.
  5. Зони пенітенціарних установ – С-5.

Зона земель історико-культурного призначення– ІК:

  1. Зона земель історико-культурного призначення – ІК   – пам'ятки  архітектури (об'єкти, території).

    Зона земель природно-заповідного фонду – ПЗФ.

  2. Території з особливими умовами використання за природно-екологічними та санітарно-гігієнічними вимогами, обумовленими природоохоронним законодавством.

Зона земель сільськогосподарського призначення – СВ.

  1. Зона земель сільськогосподарського призначення – СВ-1.
  2. Зона земель сільськогосподарських підприємств, установ та організацій – СВ-2.
  • Зміну меж (контурів) зон;
  • Врахування вимог ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», щодо граничних параметрів забудови земельних ділянок, щільності забудови, поверховості;
  • Врахування вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», щодо доступності маломобільних груп населення;
  • Врахування вимог ДБН В.2.2.-15:2019 «Житлові будинки»;
  • Вимоги щодо щільності забудови та мінімальні розміри земельних ділянок для обслуговування об'єктів містобудування.

З основними техніко-економічними показниками, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, к.20), за адресою: м. Вінниця, вул.Пушкіна, 38 до  24 лютого 2020 року  включно.

Відповідальні особи щодо розгляду пропозицій – працівники Відділу просторового розвитку департаменту архітектури та містобудування, тел. 67-22-76.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі  департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул.Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, 59-51-59, або за допомогою електронної пошти: info@vmr.gov.ua до 24 лютого 2020 року. У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Громадське обговорення триватиме протягом 1 місяця з моменту опублікування даного оголошення.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці презентували виставку «Українське військо: 1917–1921»
Наступна публікаціяУ Вінниці горить виробничий корпус заводу Барлінек. ФОТО