[Розслідування] Місцевих журналістів звинувачують в п’яній їзді і “освоєнні” бюджетних коштів

У шеф-редактора "Вежі" відібрали права за п'яну їзду, а його журналісти створюють "фіктивні" громадські організації

 

Відомий український блогер Анатолій опублікував відео, де показав рішення суду, з якого  слідує, що шеф-редактор вінницького видання "Вежа" їздив п'яним на своїй машині Opel Tigra. Яку він, до речі, нещодавно продав. Мабуть тому, що суд забрав в нього права на рік і оштрафував на 10 тисяч гривень . Найцікавіше те, що це не перше порушення ПДР паном Качором. В 2017 він здійснив наїзд на припаркований автомобіль, в 2014 – не здійснив зупинку на вимогу працівника ДАІ (тоді його позбавили права керування на 4 місяці). Ще раніше, в 2012 році його притягнули до відповідальності за хуліганство. Всі рішення суду за цими випадками також опублікував відоблогер Шарій.

У розслідуванні Шарія також йдеться про те, що журналісти з видання "Вежі" створили громадську організацію "Плай", якій міська влада виділила 200 000 грн. Ця організація мала проводити культурні заходи. Одним з таких заходів мав бути культурний проект "Територія SUN".  Локацією для «Території SUN» ГО «Плай» вибрали занедбаний санаторій-банкрут на Старому місті. Це місце саме по собі має цікаву історію. Спочатку заклад був у державній власності і надавав послуги з оздоровлення дітей. Однак з початку двохтисячних він кілька разів переходив з держвласності в комунальну і назад. В результаті рекреаційні землі, на яких розміщений санаторій, частково були віддані під приватну забудову, а частково – в оренду тому ж санаторію. Непідйомні суми оренди привели установу до тотального занепаду і банкрутства. Після чого місто знову вирішило звалити цю ношу на плечі «безрозмірного» бюджету. Санаторій закинутий з 2012 року, його робітники не отримали зарплатню. 62 судових засідання тільки і роблять, що продовжують терміни санації (закриття справи по банкрутству). Зараз борг перед ДФС та персоналом перевищує 2 мільйони гривень.

 

Та зараз на "Території SUN" можна побачити лише занедбані графіті з сонцем. Куди пішли сотні тисяч гривень – залишається тільки здогадуватися. Більше про цю історію дивіться у відео.

 

Попередня публікація[Розслідування] Місцевих журналістів звинувачують в п’яній їзді і “освоєнні” бюджетних коштів
Наступна публікація[Розслідування] Місцевих журналістів звинувачують в п’яній їзді і “освоєнні” бюджетних коштів