На Вінниччині відомий старовинний млин хочуть здати в оренду для приваблення туристів. Фото

На Вінниччині відомий старовинний млин хочуть здати в оренду для приваблення туристів. Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у фейсбуці. У ньому йдеться про здачу в оренду старовинниго млину у місті Сокілець.

Оголошуємо запуск конкурсу на оренду старовинного млину графа Потоцького, що розташований на березі річки Південний Буг. 
Будівля сокілецького млину зведена у 1899 році за проектом архітектора Яна Гойріха. У радянські часи млин перебудували і переобладнали – до старого корпусу приєднали одноповерховий будинок. Це дало можливість використовувати всі споруди як електростанцію.

У 1992 році пожежа знищили всі дерев’яні перекриття та елементи. З тих пір старовинний млин двічі планували відродити, але безуспішно.

Сьогодні (15 січня) регіональне відділення Фонду держмайна по Вінницькій та Хмельницькій областях оголосило про намір передати в оренду пам’ятку архітектури та містобудування місцевого значення. 
Тож Фонд шукає орендаря для цього об'єкта щонайменше на 10 років, який розмістить тут готельно-туристичний комплекс, кемпінг, базу відпочинку, або запустить нешкідливе виробництво, в тому числі – виробництво електричної енергії.

Віримо, що скоро тут появляться нові робочі місця, а локація стане популярною серед туристів. Місце розташування об'єкта – Вінницька область, Немирівський район, село Сокілець. Заяви про оренду зазначених об’єктів приймаються протягом 10 робочих днів після опублікування оголошення за адресою: 21018, місто Вінниця, вул. Гоголя (Регіональне відділення Фонду по Вінницькій та Хмельницькій областях). Телефон для довідок: (0432) 67-52-17.

Заяви подаються в окремому конверті з написом «Заява про оренду» із зазначенням найменування та місцезнаходження об’єкта оренди.

Попередня публікаціяНа Вінниччині старовинний млин у Сокільці хочуть здати в оренду для приваблення туристів
Наступна публікаціяВ історичному клубі «Покоління UA» діти дізнавались про формування незалежної України