Де у Вінниці відремонтували дороги в минулому році

10 км доріг у Вінниці збудували та капітально відремонтували у 2019 році, ще майже 5 км доріг побудували у співфінансуванні. Минулого року у Вінницькій міській ОТГ виконували ремонт доріг на 12 вулицях. Наймасштабніші – це реконструкція вулиць Лесі Українки, Черняховського, Пирогова, Свидницького, Данила Нечая. Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, комфорт у місті створює, зокрема, і сучасна інфраструктура, якій було приділено чимало уваги у 2019 році. Увага приділялась не лише до магістральних шляхів, а і до вулиць в різних районах.

У минулому році однією із вулиць, де виконувався комплексний капремонт, стала вул. Лесі Українки. Роботи включали оновлення проїжджої частини, тротуарів, влаштування велосмуги, освітлення, зупинки громадського транспорту, заміну інженерних мереж. Також тут виконано пониження бордюра на в’їздах в приватні домоволодіння, виконано розширення проїжджої частини на перехресті Салтикова Щедріна – Лесі Українки.

«Тривали роботи й по ремонту вулиці Черняховського. Це магістральна вулиця Сабарова. Перед асфальтуванням тут проклали мережу водопроводу. Потім оновили в комплексі більш ніж півтора кілометри дороги, враховуючи заміну мережі зовнішнього освітлення та будівництво тротуарів. Дорожнє полотно оновили на ділянці вулиці Пирогова, побудували нове розвортне кільце на перетині вулиць Пирогова, Сабарівське та Гніванське шосе. На сьогоднішній день ця вулиця відремонтована повністю », – каже заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк.

По вулиці Свидницького, що на Старому місті, дорогу будували фактично з нуля. На ній загалом заасфальтували майже 3 тис. кв. м. покриття. Тут облаштували проїзджу частину, тротуари, велосипедну доріжку. Завдяки проведеним роботам вінничанам комфортніше користуватись вулицею, а школярам – ходити до школи № 11, яку відвідує багато дітей. Було прокладено футляри для кабелів під землею, щоб при буревіях не було обривів. Також тут прокладено нові труби водогону.

Також у 2019 році капітально відремонтовано ділянку дороги та тротуару по вулиці Данила Нечая – це важлива магістраль у напрямку Тиврова. У рамках ремонту розширено дорогу від вул. Я. Шепеля до вул. Федорова. Влаштовано кишеню для зупинки громадського транспорту за перехрестям вул. Д. Нечая та Я. Шепеля. Після завершенням робіт на цій дорозі оновлені вже всі в’їзди у місто

Тривали роботи по ремонту дороги по вулиці Гагаріна у Десні. Це селище приєдналось до Вінниці у 2018 році. Тут довелось фактично будувати нову дорогу, яка веде до дитячого навчально-виховного комплексу. Також облаштовували тротуари, яких не було.

Крім того, в минулому році завершено реконструкцію вулиці Замостянської. Менш ніж за два роки вдалося модернізувати ділянку від проспекту Коцюбинського до Стрілецької. Метою реконструкції було перетворити цей простір на комфортний для мешканців району, а інфраструктуру – на більш зручну та безпечну. Також майже 5 км доріг побудували за рахунок співфінансування в приватному секторі, повідомляє Вінницька міська Рада.

Попередня публікаціяРятувальники проводять навчання у школах Вінниччині
Наступна публікаціяУ Вінниці на вулиці Запорожця завершили ремонт системи водопостачання. Фото