У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з італійською лікарнею. Відео

Вінницю з візитом відвідує делегація з італійської лікарні Пресвятого Серця – Дон Калабрія. Співпраця між Вінницею та закладом триває з 2017 року, за цей час 11 медичних працівників з нашого міста пройшли стажування в італійському шпиталі. У рамках візиту італійських фахівців провели зустріч з керівництвом міста, де обговорили питання подальшого співробітництва та підписали меморандум про співпрацю.

«Однією з проблем для міста і для України в цілому є охорона здоров’я. Ми запропонували саме в цьому контексті налагодити співпрацю. І саме завдяки консульському нунцію ми налагодили співпрацю з італійськім містом Негар. Завдяки чому наші медики змогли пройти стажування і отримати знання, досвід в лікарні Святого серця Дон Калабрії. Наша ціль, отримання кращих європейських практик надання якісної медичної допомоги», – розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

Про наміри в подальшому передавати найкращі медичні практики, практики управління лікарнею, медичного менеджменту, повідомили італійські делегати. Зауважили що Вінниця дуже цікаве місто, а вінничани дуже гостинні.

«Цього разу ми запрограмували досить короткий візит, але ми обіцяємо що повернемось щоб в подальшому обмінюватись досвідом. Метою нашого візиту було приїхати і формалізувати ту співпрацю що триває уже два роки. Особливо в напрямках лікування проблем гінекології, швидкої допомоги, інтенсивної терапії, травматології і кардіології», – сказав, представник італійської делегації, головний виконавчий директор Наукового інституту досліджень, госпіталізації та охорони здоров’я Маріо Піччініні.

Після підписання меморандуму італійці мають наміри відвідати низку вінницькіх закладів охорони здоров’я, серед яких Центр матері та дитини, Центр екстреної допомоги та ін. 

 

Попередня публікаціяУ зв’язку з встановленням індивідуального теплового пункту на вулиці Лялі Ратушної тимчасово відсутнє опалення
Наступна публікаціяУ Вінниці на вулиці Космонавтів пішохід потрапив під колеса автівки перебігаючи на червоне світло. Відео