Минулого року у місті було встановлено близько 800 нових світлодіодних світильників

У Вінниці минулого року було встановлено близько 800 нових світлодіодних світильників. Про це повідомляє Вінницька міська рада. 

У 2019 році у Вінниці тривали роботи по реконструкції мережі зовнішнього освітлення. Встановлювали нові світлодіодні світильники на територіях закладів освіти, у мікрорайонах з приватною забудовою, у рамках капітальних ремонтів вулиць, зон відпочинку тощо. Модернізація освітлення важлива для створення безпечних та комфортних умов для містян та гостей Вінниці. Енергоефективні світильники, які встановлюються по місту, виробляє місцеве підприємство.
 
Світлі вулиці є вимогою сучасного комфортного європейського міста. Відповідно до заходів Плану дій зі сталого енергетичного розвитку у Вінниці, вже кілька років встановлюють світлодіодні світильники. Такі ліхтарі споживають електроенергії удвічі менше ніж натрієві лампи, а це – економія бюджету.
 
У 2019 році нове сучасне освітлення з’явилось на оновлених ділянках по вулиці Пирогова, Данила Нечая, Замостянській, по вулицях Черняховського, Лесі Українки. Також LED-освітлення облаштували у рамках капітального ремонту по вулиці Свидницького, що на Старому місті. Відбулась реконструкція зовнішнього освітлення на ділянках вулиць Академічна, Свідзінського, Горської та Загребельного, 1, 2, 4, 5 провулків Гніванського шосе та інші. 
 
Встановлювали світильники й на територіях для відпочинку. Кілька ліхтарів на сонячних батареях з’явились на новій сучасній зоні відпочинку по провулку Київському біля будинків № 60-62, яку облаштували у рамках проекту БГІ.  Встановили сучасне освітлення й у рамках реконструкції площі біля озера на Максимовича та біля підземного сміттєвого майданчика на вулиці Замостянській.  

Попередня публікаціяУ Вінниці біля супермаркету встановили першу камеру зберігання для собак
Наступна публікаціяНа Вінниччині рятувальники ліквідували пожежу у літній кухні