Колишній депутат Вінницької міськради стане почесним консулом Латвії у Вінниці. Відео

У Вінниці керівництво області зустрілось з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом. Посол європейської республіки, серед іншого, повідомив про заснування у Вінниці почесного консульства Латвійської республіки та представив майбутнього консула, яким став колишній депутат Вінницької міської Ради, Ігор Скоромний.

На зустрічі з послом Латвії Юрісом Пойкансом, Владислав Скальській розповів про темпи зростання та переспективи економіки Вінниччини. Окреслив галузі можливого співробітництва.

«Чого досягла Вінниця, Вінниччина в цьому році. Хочу зазначити, що за індексом вироблення сільськогосподарської продукції, ми є регіоном номер один в Україні. Що стосується індексу виробництва промислової продукції ми також лідери. А за індексом будівельної продукції ми маємо 206% від об’єму 2018 року, це також дуже серйозний результат який впевнено тримає Вінниччина. А також треба зазначити, що Вінниця в кінці минулого року, в п’яте поспіль, здобула звання найкомфортнішого міста України», – сказав губернатор Вінницької області Владислав Скальській.

Посол Латвійської Республіки зауважив, що перспективи співробітництва великі і є багато галузей з великим потенціалом.

«На сьогодні, наші міністри закордонних справ вже поспілкувалися і готові надати усю необхідну підтримку. Ми, дуже добре розуміємо, що сьогодні, під час війни і коли відбувається така трагедія, це завжди дуже, дуже важко. Тому, народ Латвії, сьогодні, звичайно з вами. Я бачу великий потенціал співпраці між Латвією та Вінницькою областю», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс.

 

 

Попередня публікаціяУ Вінниці патрульних намагався підкупити водій у стані наркотичного сп’яніння. Фото
Наступна публікація9 січня, в День жалоби за загиблими в Тегерані українцями, у Вінниці скасували концерти та спортивні змагання