В Ірані розбився пасажирський літак МАУ з 11 українцями на борту. ФОТО

В Ірані розбився пасажирський літак МАУ з 11 українцями на борту. Літак летів з Тегерану до Києва. Через 2 хвилини після взльоту. Борт ліітака належить авіакомпанії МАУ PS752. На борту Boeing 737 було 176 пасажирів. З них 11 громадян України: 2 пасажири і 13 членів екіпажу. Всі інші пасажири на борту – громадяни інших країн серед яких 71 Іранця, 73 Канадця, 8 Шведів, 6 Афганців, 4 Німця та 3 громадянина Великобританії.

На місце аварії були направлені 22 машини і два автобуси швидкої допомоги. «Рятувальні команди були відправлені в район аеропорту, де розбився літак Boeing 737, що належить авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», – повідомив державному телебаченню представник організації цивільної авіації Ірану Реза Джафарзаде. «Літак у вогні, але ми відправили рятувальників… і, можливо, ми зможемо врятувати деяких пасажирів», – сказав глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану Пирхосейн Куліванд. Пізніше глава організації "Червоного півмісяця" Ірану Мортеза Салими повідомив, що ймовірність того, що хтось вижив, "дорівнює нулю". "Вірогідність того, що пасажири залишаться живі, немає", – заявив він агентству ISNA.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним та близьким пасажирів і членів екіпажу українського Боїнга, що зазнав авіакатастрофи в Тегерані. Відповідний пост президент опублікував у своєму Telegram-каналі.  «Страшна звістка з Близького Сходу. Сьогодні вранці після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За попередніми даними, всі пасажири та члени екіпажу загинули. Наше посольство уточнює інформацію щодо обставин трагедії та списків загиблих. Мої щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу», – написав Зеленський.

Попередня публікаціяУ Вінниці на Європейській площі вінничани фотографуються з різдвяним триметровим дідухом. ФОТО
Наступна публікаціяУ Вінниці у деяких будинках не буде гарячої води. Перелік адрес