Обласний пансіонат для людей з інвалідністю отримав низькополий автобус

Про отримання автобусу для пансіонату повідомила на своїй сторінці у Фейсбук заступниця губернатора Наталія Заболотна.

"Два роки тому ми поставили перед собою ціль: «Заклади соціальної сфери повинні перестати бути місцями для ізоляціїї!", – пише Наталія Заболотна.

За словами чиновниці, за цей час уже багато зроблено, творили установу нового типу – Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку на базі інтернату, який почав надавати якісні послуги з догляду людей похилого віку і людей з інвалідністю.

"Сьогодні ми зробили черговий крок – установа отримала сучасний низькополий автобус. Тепер клієнти пансіонату зможуть безбарʼєрно й постійно відвідувати різні заходи як у місті, так і за його межами. Побачили в дії нове обладнання для фізичної реабілітації жителів пансіонату, необхіднсть якого ми вкрай відчували і сьогодні переконались у правильності наших дій", – розповідає Наталія Заболотна.

За її словами, продовженням розвитку пансіонату буде впровадження нової послуги – денного перебування для людей, які потребують постійного стороннього догляду, але проживають вдома – «садочок для дорослих». Вдень вони отримуватимуть реабілітаційні послуги, догляд і спілкування, можливість брати участь в різноманітних заходах, а ввечері повертатимуться додому. 

"Зважаючи на новорічно-різдвяні свята та вирішивши одразу апробувати новий автобус, голова облдержадміністрації Владислав Скальський запропонував разом з мешканцями пансіонату відвідати міський Планетарій та Головну ялинку міста. Щирі позитивні емоції людей, які ми побачили сьогодні мотивують на подальші дії", – каже Наталія Заболотна.

Попередня публікаціяПодружжя “Рабовласників” з Вінниччини зникло у невідомому напрямку
Наступна публікаціяСьогодні у Вінниці громадський транспорт працюватиме довше, а завтра проїзд у транспорті буде безкоштовним. Розклад руху