6 000 літрів скрапленого газу та 30 000 літрів дизельного пального вилучили вінницькі правоохоронці

На Вінниччині викрито місце зберігання незаконно виготовленого пального для нелегальних АЗС. Прокурор Вінницької області Костянтин Мерімерін скоординував роботу правоохоронних органів на виконання доручення Генерального прокурора щодо боротьби з нелегальними автозаправними станціями та усунення порушень у вказаній сфері, повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Працівникі прокуратури області, спільно з органами Державної фіскальної служби та Служби безпеки України в області, провели численні огляди, в результаті яких установили системні порушення чинного законодавства.

Зупинили роботу 19 автозаправок без ліцензії

Так, упродовж останніх трьох днів, працівниками органів прокуратури Вінниччини, спільно з правоохоронними органами області, створено 8 мобільних груп, проведено 86 оглядів автозаправних станцій  розташованих на території Вінницької області, припинено діяльність 19 станцій, які працювали без отримання відповідної ліцензії на роздрібну торгівлю пальним та скрапленим газом.

За вказаними фактами зареєстровано 12 кримінальних проваджень. Проведено 19 обшуків, під час яких, демонтовано 9 автозаправних станції, вилучено обладнання, за допомогою якого здійснювалась незаконна діяльність, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, 6 000 літрів скрапленого газу та 30 000 літрів дизельного пального.

Наразі слідство триває, вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень. До суду скеровані клопотання щодо накладення арештів на вилучене обладнання та пальне, призначено експертизи.

Довідково: ч. 1 ст. 204  КК України – Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, – карається штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.
ч. 1 ст. 272 КК Кураїни- Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою,- карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Попередня публікаціяВінницька патрульна поліція запрошує дітей на різдвяні розваги
Наступна публікаціяРіздвяні листівки у монастирських підземеллях виготовили вінницькі діти