Дідух та колядки, як вінничани святкуватимуть Різдво

Уже традиційно на Святвечір на Європейській площі встановлять триметрового дідуха. Презентують його наступного дня – на Різдво. Також для відвідувачів цієї локації лунатимуть зі сцени колядки від фольклорних гуртів, повідомляє Вінницька міська Рада.

Шостого січня традиційно у холі міської ради відкриють виставку дідухів. Цього року їх буде понад 20. Робили їх майстри з різних районів області. Над створенням «Вінницького Дідуха» працював дизайнер Олександр Котловий.

«Презентація «Вінницького Дідуха» відбудеться на Європейській площі 7 січня о 17:00. Символ Різдва виготовлений з металевого каркасу та оздоблений соломою і колоссям зернових культур. Стоятиме він до завершення роботи новорічно-різдвяного ярмарку», – розповів директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

А о 19:00 у Центральному міському парку розпочнеться захід «Різдвяні зустрічі». Для вінничан та гостей міста виступатимуть фольклорно-інструментальні ансамблі «Кобза» та «Смерека», а також гурти «Фанфари Купали» та «Наш день».

Попередня публікаціяВінничан запрошують приєднатись до Новорічного квесту
Наступна публікаціяВінницькі рятувальники витягли з каналізіційного люка цуценя