Равіолі — це дуже давня італійська страва, котра мая більш ніж 5 сотень років історії. З часів її виникнення майже нічого не змінилося: равіолі залишаються популярними та готуються по всьому світу. І хоча ми маємо свій аналог — вареники, порція соковитих равіолі на жовтковому тісті завжди буде вітатися.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
Для начинки:
Для соусу:
- 100 г томатів пелаті
-
20 г пармезану для подачі
КРОК 2. Вимішуйте тісто протягом 5 хвилин, доки воно не стане рівномірним, щільним і не липким. Обгорніть готове тісто плівкою та залиште його відпочивати на 15 хвилин.
КРОК 3. Обсмажте на каструлі з 1 ст.л. олії 300 г філе стегна, додайте ½ тертої моркви, 2 дрібно нарізані зубчики часнику, ⅓ ч.л. солі та італійських трав. Змішайте і смажте 5 хвилин, а потім переложіть у чашу блендера разом із 10 гілками петрушки і розбийте до однорідної маси.
КРОК 4. Посипте борошном приблизно 50 г тіста. Розкачайте його в тонкий прямокутний пласт (70 см на 16 см). Розкладіть начинку на половину тіста у два ряди на відстані 2-3 см одна від одної.
КРОК 5. Змастіть тісто водою та закрийте його другою половиною. Притисніть його між начинкою та розріжте на рівні равіолі.
КРОК 6. Закип’ятіть воду, варіть равіолі 5 хвилин. Спробуйте соус: збийте 100 г томатів пелаті, додайте ½ ч.л. солі, ⅓ ч.л. цукру та ½ ст.л. оливкової олії. Доведіть до кипіння.
КРОК 7. Гарячі равіолі полийте соусом та посипте 20 г тертого пармезану.