Сирники – улюблена страва українців, і кожен регіон має свої унікальні рецепти. Хоча існують і незвичайні варіації, як-от солоні сирники з картоплею, ми все ж таки віддамо перевагу класичним солодким сирникам. Цього разу пропонуємо спробувати цікаву версію – запечені сирники у макітрі, які мають неймовірно ніжну текстуру та вершковий смак.
Інгредієнти:
600 г кисломолочного сиру (жирність 9%),
2 яйця,
2 ст. л. цукру,
4 ст. л. борошна,
дрібка солі,
50 г родзинок,
2 ст. л. борошна для панірування,
3 ст. л. олії,
300 г сметани.
Покроковий рецепт:
Крок 1. Замішування тіста
У глибокій мисці з’єднайте сир, яйця, цукор, борошно, сіль і родзинки. Ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною.
Крок 2. Формування сирників
Сформуйте кульки вагою 65–70 г, обваляйте їх у борошні та надайте форми шайбочок. У вас повинно вийти 10–11 сирників.
Крок 3. Смаження
На сковороді розігрійте олію та обсмажте сирники до золотистої скоринки з обох сторін.
Крок 4. Запікання у макітрі
Перекладіть обсмажені сирники у дві макітри або глибокі форми для запікання. У кожну форму додайте по 150 г сметани. Поставте у духовку, розігріту до 180°C, на 15 хвилин.
Крок 5. Рум’яна скоринка
Увімкніть режим гриль і запікайте сирники ще 5–7 хвилин, щоб утворилася золотава сметанкова скоринка.